Hälsoresan logo vit slogan (2)

Hälsoresan till Lopud 2023

Den sista Hälsoresan år 2023 gick av stapeln i månadsskiftet september-oktober. En grupp på 45 personer åkte från Vasa och Helsingfors med den kroatiska ön Lopud som destination. Efter att ha landat i Dubrovnik väntade en kort buss-, bil- och båtfärd före gruppen kunde stiga i land på Lopud. ”Den gröna ön” gjorde verkligen skäl för sitt namn och bjöd på orörd, lummig natur, inga bilar, ett sällsynt lugn och kristallklart hav. Perfekt för avkoppling!

Under veckan bodde vi på fyrstjärniga Hotel Lafodia – det enda hotellet på Lopud. Rummen var moderna och fräscha, motionsmöjligheterna fina och hotellets egen strand var något alldeles extra. Lopud är en relativt liten ö, men hade allt man behövde i form av butiker, restauranger och sevärdheter. Sunj beach, som anses vara en av kroatiens finaste sandstränder, fanns på promenadavstånd på andra sidan ön.

Veckan på Lopud bjöd på sol och temperaturer kring 27 grader varje dag. Gruppen var väldigt aktiv och motionsprogrammet bestod av bland annat yoga, styrketräning i olika former, vattengymnastik, dans, löpteknik och löpstyrka, muskelvård och den traditionella Strandkampen. En del av gruppen passade på och paddlade kajak tillsammans med en guide för att utforska omgivningen ytterligare. Hälsoresans traditionella vandring gick av stapeln på den närliggande ön Kolocep, som också var otroligt fin. En dag tog gruppen också färjan till Dubrovnik där vi bjöds på en guidad rundtur i gamla stan.

En otroligt fin vecka och ett resmål vi absolut kommer att ordna flera Hälsoresor till!

Känner du dig taggad inför nästa Hälsoresa? 

Hälsoresan Pula vattenjumpa 1
Hälsoresan

Vill du bli informerad om kommande hälso- och vandringsresor direkt de lanseras och dessutom få dem till förmånligare VIP-pris? Beställ vårt kostnadsfria infobrev, så kan du vara säker på att du får den bästa dealen.

Bli prenumerant - skriv in din e-post och tryck på beställ

Resor till förmånligare VIP-pris!

Vill du bli informerad om kommande hälso- och vandringsresor direkt de lanseras och dessutom få dem till förmånligare VIP-pris? Beställ vårt kostnadsfria infobrev, så kan du vara säker på att du får den bästa dealen.