Hälsoresan logo vit slogan (2)

Hälsoresan till
Gran Canaria

Vinterns Hälsoresa 2024

Ta en välbehövlig paus i den kalla finska vintern och kom med på Hälsoresa till härliga Gran Canaria och San Agustín i januari! Under en veckas tid kommer vi att satsa på roliga och mångsidiga motionspass, ordentlig avkoppling, traditionellt turistande och trevligt socialt umgänge. Detta är första gången vi ordnar en Hälsoresa vintertid, och vilket resmål passar då bättre än Kanarieöarna – överkomlig flygtid, trevliga temperaturer, varierande natur, långa sandstränder och ett stort urval av mysiga restauranger.

Den södra delen av Gran Canaria, inklusive San Agustín är känt för sitt stora antal soldagar per år (360) och har i snitt 8 timmar sol per dag. Dessa siffror är betydligt högre än på norra sidan av ön, där temperaturen är klart lägre och även regnmängden större. 

Vi har endast 28 lediga platser, så ta tillfället i akt och boka resan redan nu.

OBS! Resan är slutsåld. Anmälningen till vårens Hälsoresor till Kreta och Spanska guldkusten är öppen!

Vad är en hälsoresa?

Nordic Training Camps Hälsoresor är semesterresor med fysiska inslag, vars syfte är att främja välbefinnandet. Varje dag under resan ordnas ett flertal motionspass, exempelvis vattengympa, cirkelträning, rörlighet,  zumba, intervallträning, yoga, vandring och cykelutfärder. Deltagarna väljer fritt vad de deltar i. Utöver motionspassen ordnas även gemensamma middagar och sociala evenemang.

 

NTC’s Hälsoresor är paketresor, och i priset ingår alltid flyg, hotell med minst halvpension, transfer från flygplats till hotell samt ledda träningar. Ledarna som följer med kan variera från resa till resa, gemensamma nämnare är dock stark idrottsbakgrund, omfattande kunskap om träning och hälsa, och en vilja att göra resan så trevlig och rolig som möjligt för varje deltagare. 

 

För att delta i Hälsoresor behöver man inte ha någon speciellt bra kondition eller vara i form på något vis. Dels väljer man själv vad man deltar i, dels kan motionspassen utföras med olika grader av intensitet. Någon fysisk tröskel för att följa med på en hälsoresa finns i princip inte. Dock får man mera ut av resan om man inte har några större besvär i rörelseorganen. 

Roliga motionspass varje dag

En av målsättningarna under Hälsoresorna är att ordna ett roligt och mångsidigt motionsprogram som ska passa alla deltagare – oberoende konditionsnivå. Under resorna ordnas vanligtvis 4–5 motionspass varje dag och deltagarna väljer själva vilka pass de vill delta i. De duktiga tränarna som är med på resan anpassar både passens innehåll och intensitetsnivå enligt gruppens förutsättningar. Under veckan i Gran Canaria kommer deltagarna att kunna testa på bland annat vattengymnastik, yoga, styrketräning, vandring, aerobic och mindfulness. 

För att delta i Hälsoresan behöver man inte vara träningsvan eller i fysiskt bra skick. Man väljer själv vilka motionspass man deltar i och det finns alltid möjlighet att anpassa intensitet och svårighetsgrad enligt egen förmåga. Dock får man mera ut av resan om man inte har några större besvär i rörelseorganen.  

Höghöjdsvandring i La Caldera de Tejeda

Terrängen kring Gran Canarias kustremsa är relativt flack, men stora delar av ön består av mäktiga bergsområden och kuperad terräng. Av denna orsak är ön ett populärt resmål bland vandrings- och cykelentusiaster. Under våra Hälsoresor strävar vi efter att ordna en gemensam vandringstur och cykeltur under ledning av lokala guider.

Vandringen under vinterns Hälsoresa kommer att gå på hög höjd i området kring La Caldera de Tejeda, i utkanterna av en förhistorisk vulkankrater (ca 1500m). Området är idag listat som ett UNESCO världsarv och bjuder på hisnande vyer och exceptionell natur. Ett minne för livet med andra ord.

Storstaden Las Palmas på kort avstånd

Vill man under resan besöka en större stad är avståndet till Las Palmas endast 50 km. Fastän staden är relativt stor med sina nästan 400 000 invånare känns den väldigt mysig och hemtrevlig, speciellt om man håller sig i området kring den mycket populära strandpromenaden på stadens västra sida. Här hittar man ett mycket stort utbud av trevlig restauranger och caféer, och vill man koppla av är det bara att ha med sig en bra bok och slå sig ner på en solstol på stranden. Under resan ordnar vi en gemensam utflykt till Las Palmas. Utflykten ingår i resans pris. 

San Agustín, lugn och omtyckt semesterort

Under vinterns Hälsoresa bor vi i det fridfulla området San Agustín, strax öster om det mera livliga Playa del Inglés. Området här är betydligt grönare och lummigare än på andra delar av ön, vilket höjer trivselfaktorn. De långgrunda sandstränderna i San Agustín är väl skyddade från vind, så några stora vågor behöver man inte oroa sig för. De senaste tiden har den relativt nya strandpromenaden från San Agustín till Playa del Ingles blivit väldigt omtyckt. Den är totalt sett ca 4 km lång och sträcker sig från San Agustín till de mäktiga sanddynerna i Maspalomas.

Boende på fyrstjärniga Gloria Palace San Agustín

Under resan bor vi på fyrstjärniga Gloria Palace San Agustín, som av nästan 5000 kundomdömen på Google fått snittbetyget 4,3 av 5 stjärnor. Hotellet ligger några hundra meter från stranden, och på gångavstånd från det mer livliga Playa del Inglés. Vid hotellet hittar man ett flertal pooler, vissa endast för vuxna. Det finns även uppvärmda pooler. Hotellet har ett välutrustat gym och en mycket högklassig SPA-avdelning som är inriktat på Thalassoterapi. Hotellet erbjuder även gratis transport till Maspalomas och Playa del Inglés, och vill man hyra cykel så lyckas även det via hotellet.

Alla dubbelrum har havsutsikt, medan singelrummen har utsikt över ett av poolområdena + trädgården. Rummen är 35 m² stora och har gratis Wi-Fi. På hotellområdet finns flera restauranger och barer. I resans pris ingår halvpension, vilket betyder att frukost och middag ingår i priset.

Resans ledare

Hälsoresan Linda Isokoski

Linda Isokoski

Mitt namn är Linda Isokoski. Jag är uppvuxen i Karleby, men sen studietiden är jag bosatt i Vasa. Till vardag jobbar jag i vårt familjeföretag inom stenbranschen. Jag har instruerat olika gruppträningsformer i snart 20 år och under tiden har jag också utbildat mig till licenserad personlig tränare, avslappningscoach och mentaltränare. Jag anser att all motion skall vara roligt och man skall njuta av det man gör, och få en bra feelis! Det ska bli så kul att motionera och umgås i värmen tillsammans!

Petra Hedman Hälsoresan

Petra Hedman

Mitt namn är Petra Hedman, bor i Korsholm med man, två barn och husdjur. Jag är utbildad tradenom, massör & yogalärare, och har vid sidan av det hållit gruppträningar i många år, de senaste åren mest Zumba och yoga. På fritiden umgås jag med familj och vänner, tar en skogspromenad, dansar Lindy Hop, är på villan i Maxmo eller läser en bra deckare. Hälsa och träning för mig är att hålla både kroppen och knoppen i form och balans. Det här blir min första hälsoresa och jag ser fram emot att få vara en del av din resa!

Hälsoresan Robert Bamm

Robert Bamm

Hejsan! Robert Bamm heter jag, 33 år gammal och bosatt i Helsingfors. Som delägare i Nordic Training Camp arbetar jag mycket med företagets marknadsföring och hemsida. Då jag inte arbetar med mina egna företag hittar man mig ofta i gymmet eller på volleybollplanen. Idrott och träning har hängt med starkt sedan barnsben, och fram till 20 års ålder elitsatsade jag på längdhopp. Hösten 2019 var jag på min första hälsoresa till Kroatien. Gran Canaria blir Hälsoresa nr 5 för mig och det ska bli så kul att få komma iväg!

Paketpris

Från Helsingfors

Avfärd 12.1.2024
1599 Normalpris, 1 person
 • Finnair (Helsingfors – Gran Canaria – Helsingfors)
 • Transfer från flygfältet till hotellet samt från hotellet till flygfältet på vägen hem.
 • Boende vid Gloria Palace San Agustín, 7 nätter i dubbelrum (12 – 19.1.2024). Enkelrumstillägg: 24€/natt
 • Halv pension - frukost & middag ingår.
 • Mäktig vandringstur på hög höjd kring La Caldera de Tejeda
 • Guidad cykelutfärd, lokal engelskspråkig guide (cykelhyra 30€ tillkommer till priset för dom som vill delta)
 • Dagsutflykt till Las Palmas, transport tur/retur
 • Träningsfaciliteter, ex. gratis tillgång till spa (behandlingar extra kostnad), simbassäng, tennisplaner, uppvärmd inomhusbassäng
 • Ledda träningar, ca 4–5 per dag i snitt. Exempel på träningspass: styrketräning, intervallträning, yoga, vandring, vattengymnastik. 2-3 ledare på plats.
 • Valfria kvällsevenemang och sociala tillställningar
 • Hälsoresan t-skjorta
Anmälning

OBS! Resan är slutsåld. Anmälningen till vårens Hälsoresor till Kreta och Spanska guldkusten är öppen! Det ordnas även en finskspråkig Hälsoresa till Makarska Rivieran i vår. 

Ordinare anmälningstid har gått ut. Med god tur kan ett fåtal platser ännu vara tillgängliga p.g.a plötsliga bortfall eller liknande. Kontakta oss på info@halsoresan.fi för mer info.

Cykling & vandring Gran Canaria

Vandringen

Det kommer att finnas två varianter av den gemensamma vandringen på Gran Canaria, en kortare och en längre. Den kortare rutten är ca 6 km lång medan den längre är ca 10 km. Eftersom vi vandrar i bergiga områden är höjdskillnaderna under vandringen märkbara. För att det inte ska bli alltför tungt är vandringen relativt kort sett till antal kilometer. Om man väljer den kortare vandringen hoppar man på bussen efter 6 km, åker in till en närliggande by och har fritt program där under tiden resten av gruppen vandrar klart den längre rutten. Det går bra att delta i vandringen så länge man i normala fall inte har några problem med att gå ett antal kilometer i kuperat område.

Cyklingen

Cykelutfärden är 30 km lång och cyklas med elcyklar. Landskapet är ordentligt kuperat och höjdskillnaden under cyklingen är ca 700 meter. Med elcyklar väljer man själv hur mycket hjälp man vill få av cykelns motor. Med full effekt blir utfärden inte fysiskt betungande, men man kan även använda mindre effekt om man vill få en mer utmanande upplevelse. Det enda som krävs för att använda en elcykel är att man är cykelvan, inte har några problem att cykla med en vanlig cykel, och att man inte har några större problem att cykla bland en del trafik. En cykelhyra på 30€ tillkommer till priset om man vill delta i cyklingen, och 100€ behöver läggas i pant då man hämtar ut cykeln.

Resans specialvillkor

Denna resa följer vissa specialvillkor gällande återbetalning (som skiljer sig från våra allmänna resevillkor):

Med bra reseförsäkring får man dock återbetalt en eventuellt missad resa, ifall orsaken är godtagbar. Vi rekommenderar därför att resenärerna har koll på sin reseförsäkring ifall det finns risk för att man är tvungen att avboka resan. 

Vanligt ställda frågor

Hur går betalningen till?

Betalningen görs i normala fall i två rater per faktura. Kort efter att man anmält sig till en resa fakturerar vi en del av priset. Summan varierar från resa till resa, men brukar ligga i trakterna kring 400-500€ per person. I ett senare skede, då resan närmar, fakturerar vi resterande del av summan. 

Ifall man som resenär gärna betalar resan med kreditkort för att dra nytta av eventuell reseförsäkring är detta även möjligt. I detta fall betalas hela summan på en och samma gång och en hanteringsavgift tillkommer till resans pris (20-30€).

Vad är möjligheterna för återbetalning?

Varje resa har egna återbetalningsvillkor som hittas på respektive resas infosida. Kort förklarat så är återbetalningsmöjligheten beroende av i vilket skede man avbokar en resa. Gör man det i ett tidigt skede, lång tid före resan, får man ofta hela summan återbetald. Gör man det i senare skede kan man få en del av summan återbetald. 


Med bra reseförsäkring får man dock återbetalt en eventuellt missad resa, ifall orsaken är godtagbar. Vi rekommenderar därför att resenärerna har koll på sin reseförsäkring ifall det finns risk för att man är tvungen att avboka resan. 


Om Nordic Training Camp inhiberar resan, återbetalas hela summan. 

I vilken ålder brukar deltagarna vara på hälsoresorna?

Medelåldern varierar naturligtvis från resa till resa, men majoriteten av deltagarna brukar vara mellan 50 och 70 år gamla. Dock passar programmet och konceptet precis lika bra till betydligt yngre personer också. 

Jag har hört att dom flesta reser i par på hälsoresorna, kan jag komma ensam?

Absolut kan du det! I dagens läge reser ungefär 50 % av våra resenärer ensamma. Om man reser ensam kan man antingen meddela att man önskar bo med en annan ensamresande resenär (av samma kön t.ex.), eller så betalar man singelrumstillägg och bor ensam. 

Hur bra fysisk form behöver man vara i för att delta i hälsoresan?

För att delta i hälsoresor behöver man inte vara i bra fysisk form. Dels väljer resenären själv vilka aktiviteter hen deltar i, dels kan träningspassen utföras med olika grader av intensitet.

Den gemensamma vandrings- och cykelutfärden kan dock kräva att man har normal fysisk kondition och inga större besvär i rörelseorganen. Om man är osäker ifall man ska anmäla sig eller inte, lönar det sig alltid att fråga. Utfärdernas svårighetsgrad kan skilja sig en aning från resa till resa.

Kan man ta barn med på era resor och vad kostar det i så fall?

Barn kan absolut komma med på våra resor och även delta i programmet, förutsatt att de inte är alltför små. I de flesta fall är det möjligt att få någon typ av barnrabatt, på ca 10-15 %, om barnet är under 15 år.

Hälsoresan

Vill du bli informerad om kommande hälso- och vandringsresor direkt de lanseras och dessutom få dem till förmånligare VIP-pris? Beställ vårt kostnadsfria infobrev, så kan du vara säker på att du får den bästa dealen.

Bli prenumerant - skriv in din e-post och tryck på beställ

Resor till förmånligare VIP-pris!

Vill du bli informerad om kommande hälso- och vandringsresor direkt de lanseras och dessutom få dem till förmånligare VIP-pris? Beställ vårt kostnadsfria infobrev, så kan du vara säker på att du får den bästa dealen.