Hälsoresan till
Makarska Rivieran

Med Träningsverket Åland

Hälsoresan till Makarska Rivieran

Med Träningsverket Åland

Vi kan nu stolt presentera ett nära samarbete mellan Nordic Training Camp Ab och Träningsverket Åland; en exklusiv Hälsoresa som riktar sig endast till Träningsverkets medlemmar! Resan går av stapeln 25.9-2.10.2024 och destinationen är Makarska Rivieran i Kroatien. Vi flyger smidigt från Stockholm. Under en veckas tid kommer deltagarna att få njuta av allt som hör Hälsoresorna till – mångsidig motion, avkopplande semester och framför allt gemenskap. Vi har 40 platser så boka din plats redan nu!

Makarska Rivieran har under senare tid blivit en av Kroatiens mest omtyckta semesterdestinationer. Detta till stor del tack vare den mycket fina naturen, de härliga stränderna, det stabila vädret och hotellens höga standard. Rivieran, som totalt sett är ca 60 km lång, sträcker sig från orterna Brela i Norr till Gradac i söder. Den fina och mysiga staden Makarska, som ligger ca 60 km sydost om Split, fungerar som Rivierans centrum. Tack vare Bergskedjan Biokovo är området runt Makarska Rivieran perfekt för natursköna bergsvandringar och cykelturer med fina vyer.

Vad är en hälsoresa?

Nordic Training Camps Hälsoresor är semesterresor med fysiska inslag, vars syfte är att främja välbefinnandet. Varje dag under resan ordnas ett flertal motionspass, exempelvis vattengympa, cirkelträning, rörlighet,  zumba, intervallträning, yoga, vandring och cykelutfärder. Deltagarna väljer fritt vad de deltar i. Utöver motionspassen ordnas även gemensamma middagar och sociala evenemang.

NTC’s Hälsoresor är paketresor, och i priset ingår alltid flyg, hotell med minst halvpension, transfer från flygplats till hotell samt ledda träningar. Ledarna som följer med kan variera från resa till resa, gemensamma nämnare är dock stark idrottsbakgrund, omfattande kunskap om träning och hälsa, och en vilja att göra resan så trevlig och rolig som möjligt för varje deltagare. 

För att delta i Hälsoresor behöver man inte ha någon speciellt bra kondition eller vara i form på något vis. Dels väljer man själv vad man deltar i, dels kan motionspassen utföras med olika grader av intensitet. Någon fysisk tröskel för att följa med på en hälsoresa finns i princip inte. Dock får man mera ut av resan om man inte har några större besvär i rörelseorganen. 

Roliga motionspass varje dag

En av målsättningarna under Hälsoresorna är att ordna ett roligt och mångsidigt motionsprogram som ska passa alla deltagare – oberoende konditionsnivå och träningsbakgrund. Under resorna ordnas vanligtvis 4–5 motionspass varje dag och deltagarna väljer själva vilka pass de vill delta i. De duktiga tränarna som är med på resan anpassar både passens innehåll och intensitetsnivå enligt gruppens förutsättningar.

Under veckan i Makarska kommer deltagarna att kunna testa på bland annat vattengymnastik, yoga, styrketräning, vandring, cykling, löpträning och dans. 

Vandring och cykling i vacker natur

Området runt Makarska är ypperligt för vandrings- och cykelturer, mycket tack vare bergskedjan Biokovo (1762 m) som bidrar med hisnande utsikter. Endast 20 km från hotellet finns Biokovo naturpark där flera bergsstigar av varierande svårighetsgrad börjar. För den vane cyklisten finns mer krävande och kuperade rutter som kräver mountain bike. Vill man ta det lugnare får man gratis hyra cyklar från hotellet och hålla sig till de lättare vägarna. I resans program hittas en gemensam guidad vandringstur och en cykelutfärd. Kostnad för dessa tillkommer till priset.

Makarska & Tucepi

Den mysiga semesterstaden Makarska har en population på ca 14000 invånare. Antalet ökar dock stadigt under årets varma månader då turismen är som livligast. Inne i staden hittar du bl.a. mysiga cafér och restauranger med havsutsikt, nischade boutiques och vackra kyrkor. I stadens centrum hittar man även torget där olika typer av marknader ständigt är i full gång. Under resan bor vi i kustkommunen Tucepi, som ligger på 5 km avstånd från Makarska. Tucepi är känt för ortens 3 km långa strand, den fina strandpromenaden till grannkommunen samt de mysiga restaurangerna och värdshusen (Konobas), som serverar utsökt dalmatisk mat.

All-inclusive boende

Under resan bor vi på fina Bluesuns hotel Neptun, som av över 1300 kundomdömen på Google fått snittbetyget 4,4 av 5 stjärnor. Hotellet har egen fin strand, stor simbassäng, tennisplaner, gym, fotbollsplan och mycket annat. I resans pris ingår All-Inclusive service, vilket i praktiken betyder att allt vid hotellet är gratis, exempelvis 5 mål mat om dagen, drinkar, alla faciliteter, wifi & förvaringsskåp. De nya rummen är ljusa, fräscha och ordentligt utrustade.

Resans ledare

En tredje ledare från Nordic Training Camp utses även inom kort. 

Camilla Jensen

Hej, jag heter Camilla och är en livsglad 32 åring som driver ett gym tillsammans med min högra hand Christa. Det bästa jag vet är all form av träning och välmående, och i min värld går det hand i hand. Jag har en familj på 3 barn och katt som jag spenderar min lediga tid med, är jag inte hemma så är jag på gymmet som ju nog är mitt andra hem. Jag är instruktör och håller flera klasser i veckan till vardags, kommer även att leda er genom olika pass under Makarska Rivierans sol! Ser fram emot att få resa iväg med ett glatt gäng och njuta av sol, träning och gemenskap.

Christa Silvander

Hej! Jag heter Christa, 39-årig tvåbarnsmamma som driver ett gym tillsammans med min kompanjon och bästa vän Camilla. Jag är utbildad sjukskötare/hälsovårdare och har hållit på med redskapsgymnastik hela livet. Träning och hälsa är det som ligger närmast hjärtat och gymmet är mitt andra hem. Jag gillar all sorts träning och till vardags drar jag flertalet pass i veckan, allt från lugna yoga- och stretchklasser till puls- och adrenalinhöjande styrke- och konditionspass. Jag ser framemot en att uppfylla min dröm om en träningsresa tillsammans med er!

Paketpris

Från Stockholm

Avfärd 25.9.2024
1549 per person i dubbelrum
 • Norwegian 25.9 - 2.10.2024 (Stockholm – Split – Stockholm)
 • Transfer från flygfältet till hotellet i Kroatien tur-retur
 • Boende vid Bluesuns Hotel Neptun (25.9-2.10.2024). Enkelrumstillägg: 25€/natt
 • All-inclusive, frukost, lunch & middag ingår. Även snacks samt ett urval av drycker.
 • Guidad vandringstur i vacker natur med fina vyer (extra kostnad 40€ tillkommer till priset för dom som vill delta)
 • Guidad cykelutfärd, lokal engelskspråkig guide (cykelhyra 25€ tillkommer till priset för dom som vill delta)
 • Dagsutflykt till Split på hemvägen
 • Träningsfaciliteter, ex. mindre gym, simbassäng, tennisplaner, cykeluthyrning
 • Ledda träningar, ca 4-5 per dag i snitt. Exempel på träningspass: funktionell träning, rörlighet, avslappning, vattengymnastik, styrketräning, löpträning, yoga, vandring och cykelutfärd. 3 st ledare på plats.
 • Valfria kvällsevenemang
 • Hälsoresan/träningsverket t-skjorta
Anmälning

Har du frågor gällande resan? Maila eller ring oss:
info@halsoresan.fi eller 050 349 2609

Flygtider

25.9.2024 Stockholm – Split: 17.50 – 20.35
2.10.2024 Split – Stockholm 21.15 – 23.55

Ordinare anmälningstid har gått ut. Med god tur kan ett fåtal platser ännu vara tillgängliga p.g.a plötsliga bortfall eller liknande. Kontakta oss på info@halsoresan.fi för mer info.

Cykling & vandring Gran Canaria

Vandringen

Det kommer att finnas två varianter av den gemensamma vandringen på Gran Canaria, en kortare och en längre. Den kortare rutten är ca 6 km lång medan den längre är ca 10 km. Eftersom vi vandrar i bergiga områden är höjdskillnaderna under vandringen märkbara. För att det inte ska bli alltför tungt är vandringen relativt kort sett till antal kilometer. Om man väljer den kortare vandringen hoppar man på bussen efter 6 km, åker in till en närliggande by och har fritt program där under tiden resten av gruppen vandrar klart den längre rutten. Det går bra att delta i vandringen så länge man i normala fall inte har några problem med att gå ett antal kilometer i kuperat område.

Cyklingen

Cykelutfärden är 30 km lång och cyklas med elcyklar. Landskapet är ordentligt kuperat och höjdskillnaden under cyklingen är ca 700 meter. Med elcyklar väljer man själv hur mycket hjälp man vill få av cykelns motor. Med full effekt blir utfärden inte fysiskt betungande, men man kan även använda mindre effekt om man vill få en mer utmanande upplevelse. Det enda som krävs för att använda en elcykel är att man är cykelvan, inte har några problem att cykla med en vanlig cykel, och att man inte har några större problem att cykla bland en del trafik. En cykelhyra på 30€ tillkommer till priset om man vill delta i cyklingen, och 100€ behöver läggas i pant då man hämtar ut cykeln.

Vanligt ställda frågor

Hur går betalningen till?

Betalningen görs i normala fall i två rater per faktura. Kort efter att man anmält sig till en resa fakturerar vi en del av priset. Summan varierar från resa till resa, men brukar ligga i trakterna kring 400-500€ per person. I ett senare skede, då resan närmar, fakturerar vi resterande del av summan. 

Ifall man som resenär gärna betalar resan med kreditkort för att dra nytta av eventuell reseförsäkring är detta även möjligt. I detta fall betalas hela summan på en och samma gång och en hanteringsavgift tillkommer till resans pris (20-30€).

Vad är möjligheterna för återbetalning?

Varje resa har egna återbetalningsvillkor som hittas på respektive resas infosida. Kort förklarat så är återbetalningsmöjligheten beroende av i vilket skede man avbokar en resa. Gör man det i ett tidigt skede, lång tid före resan, får man ofta hela summan återbetald. Gör man det i senare skede kan man få en del av summan återbetald. 


Med bra reseförsäkring får man dock återbetalt en eventuellt missad resa, ifall orsaken är godtagbar. Vi rekommenderar därför att resenärerna har koll på sin reseförsäkring ifall det finns risk för att man är tvungen att avboka resan. 


Om Nordic Training Camp inhiberar resan, återbetalas hela summan. 

I vilken ålder brukar deltagarna vara på hälsoresorna?

Medelåldern varierar naturligtvis från resa till resa, men majoriteten av deltagarna brukar vara mellan 50 och 70 år gamla. Dock passar programmet och konceptet precis lika bra till betydligt yngre personer också. 

Jag har hört att dom flesta reser i par på hälsoresorna, kan jag komma ensam?

Absolut kan du det! I dagens läge reser ungefär 50 % av våra resenärer ensamma. Om man reser ensam kan man antingen meddela att man önskar bo med en annan ensamresande resenär (av samma kön t.ex.), eller så betalar man singelrumstillägg och bor ensam. 

Hur bra fysisk form behöver man vara i för att delta i hälsoresan?

För att delta i hälsoresor behöver man inte vara i bra fysisk form. Dels väljer resenären själv vilka aktiviteter hen deltar i, dels kan träningspassen utföras med olika grader av intensitet.

Den gemensamma vandrings- och cykelutfärden kan dock kräva att man har normal fysisk kondition och inga större besvär i rörelseorganen. Om man är osäker ifall man ska anmäla sig eller inte, lönar det sig alltid att fråga. Utfärdernas svårighetsgrad kan skilja sig en aning från resa till resa.

Kan man ta barn med på era resor och vad kostar det i så fall?

Barn kan absolut komma med på våra resor och även delta i programmet, förutsatt att de inte är alltför små. I de flesta fall är det möjligt att få någon typ av barnrabatt, på ca 10-15 %, om barnet är under 15 år.

Resans specialvillkor

Denna resa följer vissa specialvillkor gällande återbetalning (som skiljer sig från våra allmänna resevillkor):

Med bra reseförsäkring får man dock återbetalt en eventuellt missad resa, ifall orsaken är godtagbar. Vi rekommenderar därför att resenärerna har koll på sin reseförsäkring ifall det finns risk för att man är tvungen att avboka resan. 

Hälsoresan

Vill du bli informerad om kommande hälso- och vandringsresor direkt de lanseras och dessutom få dem till förmånligare VIP-pris? Beställ vårt kostnadsfria infobrev, så kan du vara säker på att du får den bästa dealen.

Bli prenumerant - skriv in din e-post och tryck på beställ

Resor till förmånligare VIP-pris!

Vill du bli informerad om kommande hälso- och vandringsresor direkt de lanseras och dessutom få dem till förmånligare VIP-pris? Beställ vårt kostnadsfria infobrev, så kan du vara säker på att du får den bästa dealen.