Hälsoresan logo vit slogan (2)

Hälsoresan till
Spanska Solkusten

Vårens Hälsoresa 2024

Vårens Hälsoresa till Spanska Solkusten

Ny destination för vårens Hälsoresor är spanska guldkusten och närmare bestämt den katalanska kuststaden Cambrils! I början av maj hoppar vi på flyget från Vasa och Helsingfors och tar oss till Barcelona. Därifrån är det ca 1,5 timmes bilväg till vårt hotell i Cambrils. Under veckan på guldkusten kommer vi i vanlig ordning att motionera flitigt, koppla av och njuta av sol, värme och god mat.

Vi har endast 38 lediga platser, och med tanke på att detta är vårens enda resa med flyg från Vasa, så lönar det sig inte att dröja med anmälningen om man vill vara säker på att rymmas med. Hoppas vi ses på spanska guldkusten i vår!

Våren 2024 ordnas även två andra Hälsoresor, ytterligare en svenskspråkig resa till Kreta och en finskspråkig till Makarska Rivieran i Kroatien. 

Vad är en hälsoresa?

Nordic Training Camps Hälsoresor är semesterresor med fysiska inslag, vars syfte är att främja välbefinnandet. Varje dag under resan ordnas ett flertal motionspass, exempelvis vattengympa, cirkelträning, rörlighet,  zumba, intervallträning, yoga, vandring och cykelutfärder. Deltagarna väljer fritt vad de deltar i. Utöver motionspassen ordnas även gemensamma middagar och sociala evenemang.

 

NTC’s Hälsoresor är paketresor, och i priset ingår alltid flyg, hotell med minst halvpension, transfer från flygplats till hotell samt ledda träningar. Ledarna som följer med kan variera från resa till resa, gemensamma nämnare är dock stark idrottsbakgrund, omfattande kunskap om träning och hälsa, och en vilja att göra resan så trevlig och rolig som möjligt för varje deltagare. 

 

För att delta i Hälsoresor behöver man inte ha någon speciellt bra kondition eller vara i form på något vis. Dels väljer man själv vad man deltar i, dels kan motionspassen utföras med olika grader av intensitet. Någon fysisk tröskel för att följa med på en hälsoresa finns i princip inte. Dock får man mera ut av resan om man inte har några större besvär i rörelseorganen. 

Roliga motionspass varje dag

En av målsättningarna under Hälsoresorna är att ordna ett roligt och mångsidigt motionsprogram som ska passa alla deltagare – oberoende konditionsnivå. Under resorna ordnas vanligtvis 4–5 motionspass varje dag och deltagarna väljer själva vilka pass de vill delta i. De duktiga tränarna som är med på resan anpassar både passens innehåll och intensitetsnivå enligt gruppens förutsättningar. Under veckan i Spanien kommer deltagarna att kunna testa på bland annat vattengymnastik, yoga, styrketräning, vandring, cykling, löpträning och zumba. 

För att delta i Hälsoresan behöver man inte vara träningsvan eller i fysiskt bra skick. Man väljer själv vilka motionspass man deltar i och det finns alltid möjlighet att anpassa intensitet och svårighetsgrad enligt egen förmåga. Dock får man mera ut av resan om man inte har några större besvär i rörelseorganen.  

Vandring och cykling i vacker natur

Den katalanska naturen är väldigt varierande med flacka områden kring kustremsan och bergiga områden längre norrut. De högsta bergstopparna hittar man i bergskedjan Pyrenéerna som bildar en naturlig gräns mellan Frankrike och Spanien i norra Katalonien. Närmare vårt hotell i Cambrils hittar man bergskedjan och naturområdet Prades med toppar över 1100m. Under våra Hälsoresor strävar vi alltid efter att ordna en vandringstur och en cykeltur.

För att delta i vandringsturen ska man helst inte ha några problem i rörelseorganen då terrängen stundvis kan vara utmanande. I normala fall är vandringen 8-13 km lång. Cyklingen kommer sannolikt att utföras med elcyklar, vilket möjliggör längre körsträcka samt mer kuperade områden. Vid användning av elcykel räcker det med att man i vanliga fall inte har några problem att cykla ett antal kilometer på vanliga vägar för att delta.

Spanska Katalonien

Den autonoma regionen Katalonien med staden Barcelona som ekonomiskt centrum är i dagens läge ett av Spaniens mest attraktiva resmål för turister. Regionen består av provinserna Lleida, Tarragona, Girona och Barcelona, och har ett invånarantal på 7.5 miljoner. Regionen skiljer sig en del från övriga spanska regioner i och med språket (katalanska) och självbestämmanderätten.

De mest kända orterna i Katalonien är bl.a. huvudstaden Bacelona, med sitt pulserande nattliv, Gaudis intressanta arkitektur och sevärdheter som La Sagrada de Familia. Även staden Tarragona med sina romerska ruiner och amfiteater samt Costa Dorada med sina långa sandstränder utgör de mest populära turistorterna. Vill man uppleva något annorlunda kan man t.ex. ta sig 48 km nordväst om Barcelona till klostret Santa Maria de Montserrat (se bilden ovan) och ta del av betydande katalansk historia. 

Kuststaden Cambrils

Under resan bor vi i den mysiga kuststaden Cambrils, i provinsen Tarragona. Cambrils har under de senaste decennierna utvecklats från en liten fiskeby till en mindre stad, och invånarantalet är i dagens läge ca 33 000. Som i många andra spanska kuststäder hittar man här trevliga lokala restauranger och butiker, ett hamnområde i flitig användning samt en trevlig strandpromenad. En av områdets större turistattraktioner är PortAventur – en av Europas ledande nöjesparker.

Boende på fyrstjärniga Estival Eldorado

Under resan bor vi på fina Estival Eldorado Resort, som av över 3700 kundomdömen på Google fått snittbetyget 4,4 av 5 stjärnor.
 Hotellet har egen strandtomt och ligger endast ett stenkast från havet. På hotellområdet hittar man stora simbassänger för både barn och vuxna, padelplan, gym, spa och mycket annat.

I resans pris ingår halv pension service, vilket betyder att frukost- och middagsbuffét ingår varje dag. Hotellrummen är fräscha och välutrustade med minikylskåp, luftkonditionering, wifi, förvaringsskåp, kaffe- och tekokare samt klädgarderob.

Resans ledare

Petra Hedman Hälsoresan

Petra Hedman

Mitt namn är Petra Hedman, bor i Korsholm med man, två barn och husdjur. Jag är utbildad tradenom, massör & yogalärare, och har vid sidan av det hållit gruppträningar i många år, de senaste åren mest Zumba och yoga. På fritiden umgås jag med familj och vänner, tar en skogspromenad, dansar Lindy Hop, är på villan i Maxmo eller läser en bra deckare. Hälsa och träning för mig är att hålla både kroppen och knoppen i form och balans. Det här blir min första hälsoresa och jag ser fram emot att få vara en del av din resa!

Hälsoresan ledare Sara Clärk

Sara Clärk

Jag heter Sara Clärk, bor i Vörå med man och två små döttrar. Jag är utbildad fysioterapeut och personlig tränare. Utöver det är jag även kostrådgivare och diplomerad löpcoach. Jag driver eget företag inom träning och hälsa, och jobbar med både individer och grupper. Själv har jag hållit på med allt från fitness till ridsport, men i dagens läge är det löpning som ligger mig allra närmast hjärtat. Jag älskar att vara i naturen och drömmer om äventyr i bergen. Det här blir min första hälsoresa och det ska bli jätteroligt att få komma iväg!

Robert Bamm Hälsoresan Nordic Training Camp 3

Robert Bamm

Hejsan! Robert Bamm heter jag, 33 år gammal och bosatt i Helsingfors. Som delägare i Nordic Training Camp arbetar jag mycket med företagets marknadsföring och hemsida. Då jag inte arbetar med mina egna företag hittar man mig ofta i gymmet eller på volleybollplanen. Idrott och träning har hängt med starkt sedan barnsben, och fram till 20 års ålder elitsatsade jag på längdhopp. Hösten 2019 var jag på min första hälsoresa till Kroatien. Spanska solkusten blir Hälsoresa nr 6 för mig och det ska bli så kul att få komma iväg!

Paketpris

Från Vasa eller Helsingfors

Avfärd 4.5.2024
1599 Normalpris, 1 person
 • Finnair (Vasa – Helsingfors – Barcelona – Helsingfors – Vasa)
 • Transfer från flygfältet tur-retur
 • Boende vid Estival Eldorado Resort, 7 nätter i dubbelrum (4-11.5.2024). Enkelrumstillägg: 22€/natt
 • Halvpension, frukost & middag ingår
 • Guidad vandringstur i vacker natur med fina vyer.
 • Guidad cykelutfärd, lokal engelskspråkig guide (cykelhyra 30€ tillkommer till priset för dom som vill delta)
 • Dagsutflykt till större stad eller annat intressant område tur-retur (destination inte ännu bestämd)
 • Träningsfaciliteter, ex. fitness center, simbassäng, padelplan, uppvärmd inomhusbassäng
 • Ledda träningar, ca 4-5 per dag i snitt. Exempel på träningspass: funktionell träning, rörlighet, avslappning, vattengymnastik, styrketräning, löpträning, yoga, vandring och cykelutfärd. 3 st ledare på plats.
 • Valfria kvällsevenemang och sociala tillställningar, ex Pidroturnering, sällskapsspel etc.
 • Hälsoresan t-skjorta
Anmälning

Om du funderar över något som du gärna diskuterar per telefon går det bra att ringa reseansvarig Robert Bamm på:
050 349 2609.

Ordinare anmälningstid har gått ut. Med god tur kan ett fåtal platser ännu vara tillgängliga p.g.a plötsliga bortfall eller liknande. Kontakta oss på info@halsoresan.fi för mer info.

Cykling & vandring Gran Canaria

Vandringen

Det kommer att finnas två varianter av den gemensamma vandringen på Gran Canaria, en kortare och en längre. Den kortare rutten är ca 6 km lång medan den längre är ca 10 km. Eftersom vi vandrar i bergiga områden är höjdskillnaderna under vandringen märkbara. För att det inte ska bli alltför tungt är vandringen relativt kort sett till antal kilometer. Om man väljer den kortare vandringen hoppar man på bussen efter 6 km, åker in till en närliggande by och har fritt program där under tiden resten av gruppen vandrar klart den längre rutten. Det går bra att delta i vandringen så länge man i normala fall inte har några problem med att gå ett antal kilometer i kuperat område.

Cyklingen

Cykelutfärden är 30 km lång och cyklas med elcyklar. Landskapet är ordentligt kuperat och höjdskillnaden under cyklingen är ca 700 meter. Med elcyklar väljer man själv hur mycket hjälp man vill få av cykelns motor. Med full effekt blir utfärden inte fysiskt betungande, men man kan även använda mindre effekt om man vill få en mer utmanande upplevelse. Det enda som krävs för att använda en elcykel är att man är cykelvan, inte har några problem att cykla med en vanlig cykel, och att man inte har några större problem att cykla bland en del trafik. En cykelhyra på 30€ tillkommer till priset om man vill delta i cyklingen, och 100€ behöver läggas i pant då man hämtar ut cykeln.

Resans specialvillkor

Denna resa följer vissa specialvillkor gällande återbetalning (som skiljer sig från våra allmänna resevillkor):

Med bra reseförsäkring får man dock återbetalt en eventuellt missad resa, ifall orsaken är godtagbar. Vi rekommenderar därför att resenärerna har koll på sin reseförsäkring ifall det finns risk för att man är tvungen att avboka resan. 

Vanligt ställda frågor

Hur går betalningen till?

Betalningen görs i normala fall i två rater per faktura. Kort efter att man anmält sig till en resa fakturerar vi en del av priset. Summan varierar från resa till resa, men brukar ligga i trakterna kring 400-500€ per person. I ett senare skede, då resan närmar, fakturerar vi resterande del av summan. 

Ifall man som resenär gärna betalar resan med kreditkort för att dra nytta av eventuell reseförsäkring är detta även möjligt. I detta fall betalas hela summan på en och samma gång och en hanteringsavgift tillkommer till resans pris (20-30€).

Vad är möjligheterna för återbetalning?

Varje resa har egna återbetalningsvillkor som hittas på respektive resas infosida. Kort förklarat så är återbetalningsmöjligheten beroende av i vilket skede man avbokar en resa. Gör man det i ett tidigt skede, lång tid före resan, får man ofta hela summan återbetald. Gör man det i senare skede kan man få en del av summan återbetald. 


Med bra reseförsäkring får man dock återbetalt en eventuellt missad resa, ifall orsaken är godtagbar. Vi rekommenderar därför att resenärerna har koll på sin reseförsäkring ifall det finns risk för att man är tvungen att avboka resan. 


Om Nordic Training Camp inhiberar resan, återbetalas hela summan. 

I vilken ålder brukar deltagarna vara på hälsoresorna?

Medelåldern varierar naturligtvis från resa till resa, men majoriteten av deltagarna brukar vara mellan 50 och 70 år gamla. Dock passar programmet och konceptet precis lika bra till betydligt yngre personer också. 

Jag har hört att dom flesta reser i par på hälsoresorna, kan jag komma ensam?

Absolut kan du det! I dagens läge reser ungefär 50 % av våra resenärer ensamma. Om man reser ensam kan man antingen meddela att man önskar bo med en annan ensamresande resenär (av samma kön t.ex.), eller så betalar man singelrumstillägg och bor ensam. 

Hur bra fysisk form behöver man vara i för att delta i hälsoresan?

För att delta i hälsoresor behöver man inte vara i bra fysisk form. Dels väljer resenären själv vilka aktiviteter hen deltar i, dels kan träningspassen utföras med olika grader av intensitet.

Den gemensamma vandrings- och cykelutfärden kan dock kräva att man har normal fysisk kondition och inga större besvär i rörelseorganen. Om man är osäker ifall man ska anmäla sig eller inte, lönar det sig alltid att fråga. Utfärdernas svårighetsgrad kan skilja sig en aning från resa till resa.

Kan man ta barn med på era resor och vad kostar det i så fall?

Barn kan absolut komma med på våra resor och även delta i programmet, förutsatt att de inte är alltför små. I de flesta fall är det möjligt att få någon typ av barnrabatt, på ca 10-15 %, om barnet är under 15 år.

Hälsoresan

Vill du bli informerad om kommande hälso- och vandringsresor direkt de lanseras och dessutom få dem till förmånligare VIP-pris? Beställ vårt kostnadsfria infobrev, så kan du vara säker på att du får den bästa dealen.

Bli prenumerant - skriv in din e-post och tryck på beställ

Resor till förmånligare VIP-pris!

Vill du bli informerad om kommande hälso- och vandringsresor direkt de lanseras och dessutom få dem till förmånligare VIP-pris? Beställ vårt kostnadsfria infobrev, så kan du vara säker på att du får den bästa dealen.