Hälsoresan logo vit slogan (2)

Mallorca

Hälsoresan hösten 2023

Höstens första Hälsoresa återvänder äntligen till Mallorca. Ön är känd för dess fantastiska stränder, mångsidiga friluftsliv, prisvänliga restauranger och livliga nattliv.  Vi besökte senast Mallorca 2017 och ack så fina minnen vi har därifrån! Vi ser därför verkligen fram emot att ännu en gång besöka denna härliga ö, där vi under en veckas tid kommer att njuta av motion, semester och gemenskap – det vill säga allt som hör Hälsoresan till. God mat och fina vyer är också viktiga inslag. Vi har endast ett fåtal lediga platser kvar så vänta inte med att anmäla er.

Vinterns Hälsoresa till Gran Canaria är nu lanserad, mera info HÄR

Vad är en hälsoresa?

Nordic Training Camps Hälsoresor är semesterresor med fysiska inslag, vars syfte är att främja välbefinnandet. Varje dag under resan ordnas ett flertal motionspass, exempelvis vattengympa, cirkelträning, rörlighet,  zumba, intervallträning, yoga, vandring och cykelutfärder. Deltagarna väljer fritt vad de deltar i. Utöver motionspassen ordnas även gemensamma middagar och sociala evenemang.

 

NTC’s Hälsoresor är paketresor, och i priset ingår alltid flyg, hotell med minst halvpension, transfer från flygplats till hotell samt ledda träningar. Ledarna som följer med kan variera från resa till resa, gemensamma nämnare är dock stark idrottsbakgrund, omfattande kunskap om träning och hälsa, och en vilja att göra resan så trevlig och rolig som möjligt för varje deltagare. 

 

För att delta i Hälsoresor behöver man inte ha någon speciellt bra kondition eller vara i form på något vis. Dels väljer man själv vad man deltar i, dels kan motionspassen utföras med olika grader av intensitet. Någon fysisk tröskel för att följa med på en hälsoresa finns i princip inte. Dock får man mera ut av resan om man inte har några större besvär i rörelseorganen. 

Roliga motionspass varje dag

Under våra hälsoresor ges du tillfälle att motionera hur mycket du vill! Våra kunniga och trevliga ledare drar olika typer av motionspass varje dag. Programmet är mångsidigt och bjuder på bland annat vandring, styrketräning, bollspel, rörlighetsträning och motionspass med lekfulla inslag. För att delta i Hälsoresan behöver man inte vara träningsvan eller i fysiskt bra skick. Man väljer själv vilka motionspass man deltar i och det finns alltid möjlighet att anpassa intensitet och svårighetsgrad enligt egen förmåga. Dock får man mera ut av resan om man inte har några större besvär i rörelseorganen.  

Vandrings- och cykelturer

Mallorca har under en längre tid varit en av de absolut mest populära destinationerna för tävlings- och hobbycyklister. Landskapet är varierande och de många små cykelvägarna är välskötta och endast lätt trafikerade. Det finns även goda möjligheter för fina vandringsturer i det kuperade området, både lättare rutter längst med kusten och genom mindre byar, eller mer krävande i området kring bergskedjan Tramuntana (1445 m) som ligger strax norr om vårt hotell. Under våra Hälsoresor strävar vi alltid efter att ordna åtminstone en gemensam vandringstur och cykeltur. 

Bilder från Hälsoresan till Mallorca 2017: resans gemensamma vandring samt cykelutfärd på eget initiativ av dom hurtigaste cyklisterna i gruppen. 

En pärla i Medelhavet

Mallorca ligger mitt i medelhavet och är med en yta på ca 3,640 km2 den största ön i ögruppen Balearerna. På ön bor ca 850 000 människor, av vilka nästan hälften bor i huvudstaden Palma de Mallorca. Den årliga medeltemperaturen är milda 16 grader, vilket är en stor orsak till att Mallorca redan länge varit en mycket omtyckt semesterdestination. I september, då Hälsoresan går av stapeln, kan man förvänta sig temperaturer kring 23-24 grader. Med andra ord perfekta förutsättningar för både strandhäng och motion.

Bekvämt 4-stjärnigt boende

Under resan bor vi på Zafiro Tropic, som av nästan 1000 kundomdömen på Google fått snittbetyget 4,2 av 5 stjärnor. Hotellet ligger i Alcudiabukten på öns norra del. Endast 200 meter från hotellet hittar vi Playa de Muro, en flera kilometer lång sandstrand med finkornig ljus sand och turkost härligt vatten. I resans pris ingår halvpension, vilket betyder att frukost och middag ingår i priset.

Zafiro Tropic har det mesta man behöver för en aktiv semesterresa: ett flertal pooler, restauranger och barer, gym, tennisplan, beachvolleyplan, cykelaffär/verkstad samt smidig anslutning till ett flertal olika cykelrutter, SPA och inomhuspool. Hotellområdet är totalt sett ca 6500 m2 och i området runt omkring finns ett flertal servicepunkter såsom apotek, mataffär m.m.

Resans ledare

Mirella Stenman ledare Hälsoresan Kroatien 2022

Mirella Lindvall

Hej på er! Mitt namn är Mirella Lindvall. Bosatt i Purmo, Pedersöre. Jag är utbildad sjukskötare, personlig tränare och idrottsinstruktör. Jobbar på akuten i jakobstad samt med mitt eget företag (PT Mirella). Har dragit olika typer av gruppträningar sedan år 2017 och tycker fortfarande att det är otroligt roligt. Löpning och styrketräning är mina favoriter när det kommer till träning. Hälsa och välmående har alltid varit viktiga ämnen för mig och älskar att kunna hjälpa andra med den biten. Detta blir min tredje hälsoresa och jag ser verkligen framemot att få träna tillsammans med er!

Emely Rosenberg

Mitt namn är Emely Rosenberg. Jag är en utåtriktad och glad tjej som du oftast hittar i klättringshallen eller i simhallen, när jag inte studerar. Jag är utbildad idrottsledare och studerar idag på Åland. Vid sidan av mina studier drar jag gruppträningar, för det mesta vattengymnastik och spinning. Min målsättning är att träningen ska va rolig och att du efteråt ska kunna gå hem och känna dig glad! Detta blir min allra första Hälsoresa och det ska bli så kul att lära känna alla deltagare och motionera tillsammans med er!

Hälsoresan Robert Bamm

Robert Bamm

Hejsan! Robert Bamm heter jag, 32 år gammal och bosatt i Helsingfors. Som delägare i Nordic Training Camp arbetar jag mycket med företagets marknadsföring och hemsida. Då jag inte arbetar med mina egna företag hittar man mig ofta i gymmet eller på volleybollplanen. Idrott och träning har hängt med starkt sedan barnsben, och fram till 20 års ålder elitsatsade jag på längdhopp. Hösten 2019 var jag på min första hälsoresa till Kroatien. Mallorca blir hälsoresa nr 4 för mig och jag måste säga att jag är riktigt taggad på att få komma iväg.

Paketpris

Från Helsingfors

Endast 2 platser kvar!
1499 Normalpris, 1 person
  • Finnair (Helsingfors – Mallorca – Helsingfors)
  • Transfer från flygfältet till hotellet samt från hotellet till flygfältet på vägen hem.
  • Boende vid Zafiro Tropic, 7 nätter i dubbelrum (20.9.2023 – 27.9.2023). Singelrumstillägg: 19€/natt
  • Halv pension - frukost & middag ingår.
  • Guidad vandringstur i vacker natur med fina vyer.
  • Träningsfaciliteter, ex. fitness center, simbassäng, tennisplaner, motionsstigar etc.
  • Ledda träningar, ca 4-5 per dag i snitt. Exempel på träningspass: vattengympa, zumba, intervallträning, yoga, vandring och cykelutfärder. 3 st ledare på plats.
  • Valfria kvällsevenemang och sociala tillställningar

Anmälning

Anmälningen för höstens Hälsoresa till Mallorca är stängd. Följande Hälsoresa går av stapeln i januari på Gran Canaria. Vårens resor lanseras i oktober. Kom ihåg att prenumerera på vårt nyhetsbrev ifall du vill ha möjlighet att förhandsanmäla dig till förmånligare VIP-pris.

0
Lediga platser

Resans specialvillkor

Denna resa följer vissa specialvillkor gällande återbetalning (som skiljer sig från våra allmänna resevillkor):

Med bra reseförsäkring får man dock återbetalt en eventuellt missad resa, ifall orsaken är godtagbar. Vi rekommenderar därför att resenärerna har koll på sin reseförsäkring ifall det finns risk för att man är tvungen att avboka resan. 

Vanligt ställda frågor

Hur går betalningen till?

Betalningen görs i normala fall i två rater per faktura. Kort efter att man anmält sig till en resa fakturerar vi en del av priset. Summan varierar från resa till resa, men brukar ligga i trakterna kring 400-500€ per person. I ett senare skede, då resan närmar, fakturerar vi resterande del av summan. 

Ifall man som resenär gärna betalar resan med kreditkort för att dra nytta av eventuell reseförsäkring är detta även möjligt. I detta fall betalas hela summan på en och samma gång och en hanteringsavgift tillkommer till resans pris (20-30€).

Vad är möjligheterna för återbetalning?

Varje resa har egna återbetalningsvillkor som hittas på respektive resas infosida. Kort förklarat så är återbetalningsmöjligheten beroende av i vilket skede man avbokar en resa. Gör man det i ett tidigt skede, lång tid före resan, får man ofta hela summan återbetald. Gör man det i senare skede kan man få en del av summan återbetald. 


Med bra reseförsäkring får man dock återbetalt en eventuellt missad resa, ifall orsaken är godtagbar. Vi rekommenderar därför att resenärerna har koll på sin reseförsäkring ifall det finns risk för att man är tvungen att avboka resan. 


Om Nordic Training Camp inhiberar resan, återbetalas hela summan. 

I vilken ålder brukar deltagarna vara på hälsoresorna?

Medelåldern varierar naturligtvis från resa till resa, men majoriteten av deltagarna brukar vara mellan 50 och 70 år gamla. Dock passar programmet och konceptet precis lika bra till betydligt yngre personer också. 

Jag har hört att dom flesta reser i par på hälsoresorna, kan jag komma ensam?

Absolut kan du det! I dagens läge reser ungefär 50 % av våra resenärer ensamma. Om man reser ensam kan man antingen meddela att man önskar bo med en annan ensamresande resenär (av samma kön t.ex.), eller så betalar man singelrumstillägg och bor ensam. 

Hur bra fysisk form behöver man vara i för att delta i hälsoresan?

För att delta i hälsoresor behöver man inte vara i bra fysisk form. Dels väljer resenären själv vilka aktiviteter hen deltar i, dels kan träningspassen utföras med olika grader av intensitet.

Den gemensamma vandrings- och cykelutfärden kan dock kräva att man har normal fysisk kondition och inga större besvär i rörelseorganen. Om man är osäker ifall man ska anmäla sig eller inte, lönar det sig alltid att fråga. Utfärdernas svårighetsgrad kan skilja sig en aning från resa till resa.

Kan man ta barn med på era resor och vad kostar det i så fall?

Barn kan absolut komma med på våra resor och även delta i programmet, förutsatt att de inte är alltför små. I de flesta fall är det möjligt att få någon typ av barnrabatt, på ca 10-15 %, om barnet är under 15 år.

Hälsoresan

Vill du bli informerad om kommande hälso- och vandringsresor direkt de lanseras och dessutom få dem till förmånligare VIP-pris? Beställ vårt kostnadsfria infobrev, så kan du vara säker på att du får den bästa dealen.

Bli prenumerant - skriv in din e-post och tryck på beställ

Resor till förmånligare VIP-pris!

Vill du bli informerad om kommande hälso- och vandringsresor direkt de lanseras och dessutom få dem till förmånligare VIP-pris? Beställ vårt kostnadsfria infobrev, så kan du vara säker på att du får den bästa dealen.