Makarska Rivieran

Vårens hälsoresa

Följ med på hälsoresa till Makarska Rivieran och Adriatiska havet i vår! Under en veckas tid kommer vi att motionera aktivt, semestra aktivt, äta gott (All-Inclusive hotell) och ha det riktigt roligt. Vi har 40 lediga platser och vi hoppas och tror att vi även är 40 personer som hoppar på flyget i vår.

Makarska Rivieran har under senare tid blivit en av Kroatiens mest omtyckta semesterdestinationer. Detta till stor del tack vare den mycket fina naturen, de härliga stränderna, det stabila vädret och hotellens höga standard. Rivieran, som totalt sett är ca 60 km lång, sträcker sig från orterna Brela i Norr till Gradac i söder. Den fina och mysiga staden Makarska, som ligger ca 60 km sydost om Split, fungerar som Rivierans centrum. Tack vare Bergskedjan Biokovo är området runt Makarska Rivieran perfekt för natursköna bergsvandringar och cykelturer med fina vyer. 

Vad är en hälsoresa?

Nordic Training Camps Hälsoresor är semesterresor med fysiska inslag, vars syfte är att främja välbefinnandet. Varje dag under resan ordnas ett flertal motionspass, exempelvis vattengympa, cirkelträning, rörlighet,  zumba, intervallträning, yoga, vandring och cykelutfärder. Deltagarna väljer fritt vad de deltar i. Utöver motionspassen ordnas även gemensamma middagar och sociala evenemang.

 

NTC’s Hälsoresor är paketresor, och i priset ingår alltid flyg, hotell med minst halvpension, transfer från flygplats till hotell samt ledda träningar. Ledarna som följer med kan variera från resa till resa, gemensamma nämnare är dock stark idrottsbakgrund, omfattande kunskap om träning och hälsa, och en vilja att göra resan så trevlig och rolig som möjligt för varje deltagare. 

 

För att delta i Hälsoresor behöver man inte ha någon speciellt bra kondition eller vara i form på något vis. Dels väljer man själv vad man deltar i, dels kan motionspassen utföras med olika grader av intensitet. Någon fysisk tröskel för att följa med på en hälsoresa finns i princip inte. Dock får man mera ut av resan om man inte har några större besvär i rörelseorganen. 

Roliga motionspass varje dag

Under NTC’s hälsoresor ges du tillfälle att motionera hur mycket du vill! Våra kunniga och pratglada ledare drar 4-5 olika typer av motionspass varje dag, exempelvis vattengymnastik, löpträning, Yoga, zumba, cykling, vandring o.s.v. För att delta i Hälsoresor behöver man inte ha någon speciellt bra kondition eller vara i form på något vis. Dels väljer man själv vad man deltar i, dels kan motionspassen utföras med olika grader av intensitet. Någon fysisk tröskel för att följa med på en hälsoresa finns i princip inte. Dock får man mera ut av resan om man inte har några större besvär i rörelseorganen.  

Vandrings- och cykelturer

Området runt Makarska är ypperligt för härliga vandrings- och cykelturer, mycket tack vare bergskedjan Biokovo (1762 m) som bidrar med hisnande utsikter. Endast 20 km från hotellet finns Biokovo naturpark där flera bergsstigar av varierande svårighetsgrad börjar. För den vane cyklisten finns mer krävande och kuperade rutter som kräver mountain bike. Vill man ta det lugnare får man gratis hyra cyklar från hotellet och hålla sig till de lättare vägarna. I resans program ingår åtminstone en guidad vandringstur och en cykelutfärd. Transfer till och från utfärdernas start ingår i priset. Hyra för mountain bike tillkommer till priset. 

Makarska & Tucepi

Den mysiga semesterstaden Makarska har en population på ca 14000 invånare. Antalet ökar dock stadigt under årets varma månader då turismen är som livligast. Inne i staden hittar du bl.a. mysiga cafér och restauranger med havsutsikt, nischade boutiques och vackra kyrkor. I stadens centrum hittar man även torget där olika typer av marknader ständigt är i full gång. Under resan bor vi i kustkommunen Tucepi, som ligger på 5 km avstånd från Makarska. Tucepi är känt för ortens 3 km långa strand, den fina strandpromenaden till grannkommunen samt de mysiga restaurangerna och värdshusen (Konobas), som serverar utsökt dalmatisk mat.

Lyxigt all-inclusive boende

Under resan bor vi på fina Bluesuns hotel Neptun, som av över 1000 kundomdömen på Google fått snittbetyget 4,5 av 5 stjärnor. Hotellet har egen fin strand, stor simbassäng, tennisplaner, gym, beach volleyplan och mycket annat. I resans pris ingår All-Inclusive service, vilket i praktiken betyder att allt vid hotellet är gratis, exempelvis 5 mål mat om dagen, drinkar, alla faciliteter, wifi, förvaringsskåp, gratis cykeluthyrning o.s.v. De nya rummen är ljusa, fräscha och ordentligt utrustade.

Resans ledare

Niklas Wiitala
Mitt namn är Niclas Wiitala. Jag är en glad och utåtriktad person som gillar att sprida bra energi. På fritiden älskar jag att idrotta, vistas ute i naturen och umgås med vänner och familj. Min passion i livet är träning och hälsa. Jag arbetar på Folkhälsan Utbildning Ab som hälsocoach och är utbildad idrottsledare, personlig tränare, mental tränare och kostrådgivare. I mitt arbete uppskattar jag möjligheten att inspirera andra människor till att maximera sina liv genom att sköta om sin kropp & sin knopp.
Lena Paxal
Jag är en glad och aktiv Korsholmare som hållit på med olika former av idrott hela mitt liv. Är en före detta uthållighetsidrottare som nuförtiden jobbar som gymnastik- och hälsokunskapslärare för Folkhälsan Utbildning Ab och på Vörå samgymnasium, samt drar en hel del pass och tillställningar på olika ställen. På fritiden trivs jag bäst med min familj, hästar och vänner. Jag vill gärna förmedla den glädje och det välmående jag själv känner av att få röra på mig och ta hand om mig själv. För mig blir detta första gången jag är på hälsoresa, och väntar med iver att få träna med er!
Robert Bamm
Hejsan! Robert Bamm heter jag, 31 år gammal och bosatt i Vasa. Jag är ett av de nyare tillskotten av delägare i Nordic Training Camp, och arbetar mycket med företagets marknadsföring och hemsida. Då jag inte arbetar med mina egna företag hittar man mig ofta i gymmet eller på volleybollplanen. Idrott och träning har hängt med starkt sedan barnsben, och fram till 20 års ålder elitsatsade jag på längdhopp. Hösten 2019 var jag på min första hälsoresa till Kroatien. Makarska Rivieran blir alltså hälsoresa nr 2 för mig och jag måste säga att jag är riktigt taggad på att få komma iväg.

Paketpris

Från Helsingfors

Avfärd 7.5.2022
1349 Normalpris, 1 person
  • Finnair (Helsingfors – Split – Helsingfors)
  • Transfer från Split flygfält till hotellet samt från hotellet till flygfältet på vägen hem.
  • Boende vid Bluesun hotel Neptun, 7 nätter i dubbelrum (7.5.2022 – 14.5.2022). Singelrumstillägg: 15€/natt
  • All-Inclusive, frukost, lunch & middag, nattsnacks, eftermiddagssnacks, gratis drinkar etc.
  • Guidad vandringstur i vacker natur med fina vyer.
  • Träningsfaciliteter, ex. fitness center, simbassäng, tennisplaner, motionsstigar etc.
  • Ledda träningar, ca 4-5 per dag i snitt. Exempel på träningspass: vattengympa, zumba, intervallträning, yoga, vandring och cykelutfärder. 3 st ledare på plats.
  • Valfria kvällsevenemang och sociala tillställningar
All-Inclusive

Frågor & Anmälan

0
Platser kvar

Resans specialvillkor

Denna resa följer vissa specialvillkor gällande återbetalning (som skiljer sig från våra allmänna resevillkor):

Med bra reseförsäkring får man dock återbetalt en eventuellt missad resa, ifall orsaken är godtagbar. Vi rekommenderar därför att resenärerna har koll på sin reseförsäkring ifall det finns risk för att man är tvungen att avboka resan. 

Vanligt ställda frågor

Hur går betalningen till?

I början av januari betalas en förskottsfaktura på 400€ per resenär. Resten av summan betalas per faktura senast 1 april 2022.

I vilken ålder brukar deltagarna vara på hälsoresorna?

Medelåldern varierar naturligtvis från resa till resa, men majoriteten av deltagarna brukar vara mellan 50 och 70 år gamla. Dock passar programmet och konceptet precis lika bra till betydligt yngre personer också. 

Jag har hört att dom flesta reser i par på hälsoresorna, kan jag komma ensam?

Absolut kan du det! Det stämmer förvisso att många anmäler sig till resorna i par, men det finns även de som kommer ensamma. Om man kommer ensam kan man antingen meddela att man önskar bo med en annan ensamresande resenär (av samma kön t.ex.), eller så betalar man singelrumstillägg och bor ensam. 

Hur bra fysisk form behöver man vara i för att delta i hälsoresan?

För att delta i hälsoresor behöver man inte vara i bra fysisk form. Dels väljer resenären själv vilka aktiviteter hen deltar i, dels kan träningspassen utföras med olika grader av intensitet.

Kan man ta barn med på era resor och vad kostar det i så fall?

Barn kan absolut komma med på våra resor och även delta i programmet, förutsatt att de inte är alltför små. I de flesta fall är det möjligt att få någon typ av barnrabatt, på ca 10-15 %, om barnet är under 15 år.

Hälsoresan

Vill du bli informerad om kommande hälso- och vandringsresor direkt de lanseras och dessutom få dem till förmånligare VIP-pris? Beställ vårt kostnadsfria infobrev, så kan du vara säker på att du får den bästa dealen.

Bli prenumerant - skriv in din e-post och tryck på beställ