Hälsoresan logo vit slogan (2)

Lopud

Hälsoresan hösten 2023

Höstens andra svenskspråkiga Hälsoresa ordnas till Kroatien, som under åren har blivit ett av våra absoluta favoritresmål. Vi har tidigare ordnat omtyckta resor till kroatiska Biograd, Pula och Makarska. Nu har det blivit dags att bekanta sig med en ny och lite annorlunda ort – den exotiska ön Lopud utanför Dubrovnik. Konceptet är det samma som tidigare och vi satsar på en härlig blandning av mångsidiga motionspass, avkoppling, turistande och socialt umgänge. Vi har 50 platser, varav 40 från Vasa och 10 från Helsingfors.

Vi ordnar även en Hälsoresa till Mallorca i höst, mera info HÄR

Vad är en hälsoresa?

Nordic Training Camps Hälsoresor är semesterresor med fysiska inslag, vars syfte är att främja välbefinnandet. Varje dag under resan ordnas ett flertal motionspass, exempelvis vattengympa, cirkelträning, rörlighet,  zumba, intervallträning, yoga, vandring och cykelutfärder. Deltagarna väljer fritt vad de deltar i. Utöver motionspassen ordnas även gemensamma middagar och sociala evenemang.

 

NTC’s Hälsoresor är paketresor, och i priset ingår alltid flyg, hotell med minst halvpension, transfer från flygplats till hotell samt ledda träningar. Ledarna som följer med kan variera från resa till resa, gemensamma nämnare är dock stark idrottsbakgrund, omfattande kunskap om träning och hälsa, och en vilja att göra resan så trevlig och rolig som möjligt för varje deltagare. 

 

För att delta i Hälsoresor behöver man inte ha någon speciellt bra kondition eller vara i form på något vis. Dels väljer man själv vad man deltar i, dels kan motionspassen utföras med olika grader av intensitet. Någon fysisk tröskel för att följa med på en hälsoresa finns i princip inte. Dock får man mera ut av resan om man inte har några större besvär i rörelseorganen. 

Roliga motionspass varje dag

En av målsättningarna under Hälsoresorna är att ordna ett roligt och mångsidigt motionsprogram som ska passa alla deltagare – oberoende konditionsnivå. Under resorna ordnas vanligtvis 4–5 motionspass varje dag och deltagarna väljer själva vilka pass de vill delta i. De duktiga tränarna som är med på resan anpassar både passens innehåll och intensitetsnivå enligt gruppens förutsättningar. Under veckan i Kroatien kommer deltagarna att kunna testa på bland annat vattengymnastik, yoga, styrketräning, vandring, aerobic och mindfulness. 

För att delta i Hälsoresan behöver man inte vara träningsvan eller i fysiskt bra skick. Man väljer själv vilka motionspass man deltar i och det finns alltid möjlighet att anpassa intensitet och svårighetsgrad enligt egen förmåga. Dock får man mera ut av resan om man inte har några större besvär i rörelseorganen.  

Avkopplande semester varvat med aktivitet och kultur

Lopuds avkopplande miljö är verkligen perfekt för alla som vill komma bort från den stressiga vardagen och koppla av. Ön har dessutom fina vandringsleder och flera historiska monument som är värda ett besök. Den botaniska trädgården ligger också bara stenkast från öns centrum. För den som vill uppleva ännu mera finns många aktiviteter – såsom kajakturer, snorkling eller båtturer – att välja mellan. Under resan kommer det också att ordnas en heldag i Dubrovnik där deltagarna får ta del av stadspuls och shopping. En stor del av den populära tv-serien ”Game of Thrones” filmades in i just Dubrovnik och staden är berömd för sin intakta gamla stadskärna med stadsmur som är upptagen på Unescos världsarvslista.

Lopud, den gröna ön utanför Dubrovnik

Lopud är en fantastiskt vacker ö som hittas omkring en timmes båtfärd från kuststaden Dubrovnik. Ön har en area på 4,5 kvadratkilometer och kustlinjen är ca 11km lång. Lopud är känt för sitt magiska lugn och sin orörda natur. Här hittas också stranden Sunj, som anses vara en av Kroatiens vackraste stränder med sin vita sand och gröna omgivande kullar. Att befinna sig på Lopud är nästan som att åka tillbaka i tiden i och med att ön är bilfri. Här bor ändå några hundra människor året runt och allt fler turister hittar numera denna pärla. I det lilla centrumet finns ett antal restauranger, caféer och affärer. Det avgår dagligen flera färjor och båtar som smidigt tar passagerarna till antingen någon av de närliggande öarna eller till Dubrovnik. Lopud är också känt för sitt stora antal soldagar per år så ön passar soldyrkare. I månadsskiftet september-oktober kan man förvänta sig en dagstemperatur på 20–23 grader.

Boende på fyrstjärniga RMH Lopud Lafodia Resort & Wellness

Under resan bor vi på fyrstjärniga Lafodia, som av nästan 800 kundomdömen på Google fått snittbetyget 4,4 av 5 stjärnor. Hotellet ligger några hundra meter från Lopuds centrum och har en privat strand där gästerna kan njuta av sol och bad. Hotellet har också ett spa, tennisplan, pool både ute och inomhus, multifunktionell aktivitetsplan och utegym. Alla rum har helt eller delvis havsutsikt. På hotellområdet finns flera restauranger och barer. I resans pris ingår halvpension, vilket betyder att frukost och middag ingår i priset.

Resans ledare

Malin Boholm Hälsoresan

Malin Boholm

Mitt namn är Malin Boholm och jag är det nyaste tillskottet av delägare i Nordic Training Camp. Jag har rötterna i Kronoby men bor numera i Kvevlax med sambo, dotter och hund. Idrott och motion har alltid varit en stor passion och jag har tidigare satsat på skidåkning. Som utvecklingspsykolog och personlig tränare har jag länge jobbat med människors fysiska och psykiska hälsa. Att inspirera och motivera till en hållbar livsstil ligger mig varmt om hjärtat. I Hälsoresan-sammanhang börjar jag vara en gammal räv med elva resor i bagaget.

Johanna Suikkanen hälsoresan

Johanna Suikkanen

Jag heter Johanna Suikkanen. Är uppvuxen i Vörå. Nu bor jag i Solf tillsammans med min man Robert, våra tre barn och två hundar. Till vardags jobbar jag som tandläkare. Efter att jag avslutade min friidrottskarriär började jag instruera olika gruppträningsformer istället. Jag har fått vara med på Hälsoresa 8 gånger tidigare. Det bästa med Hälsoresan är alla underbara deltagare, och den fantastiska gemenskap som växer fram under resornas gång. Jag ser fram emot höstens resa och en vecka fylld med träning, intressanta människomöten, mycket skratt, god mat, sol och värme.

Lena Paxal hälsoresan 2

Lena Paxal

Jag är en glad och aktiv Korsholmare som hållit på med olika former av idrott hela mitt liv. Är en före detta uthållighetsidrottare som jobbar nuförtiden på Folkhälsan Utbildning Ab samt drar en del pass och tillställningar på olika ställen. På fritiden rider jag,umgås med familj och vänner. Jag vill gärna förmedla den glädje och det välmående jag själv känner av att få röra på mig och ta hand om mig själv. För mig blir detta första gången jag är på hälsoresa, och väntar med iver att få träna med er!

Paketpris

De ursprungliga biljetterna med start från Vasa (30 st) blev slutsålda direkt under förhandsanmälningen. Vi lyckades få tag 10 extra biljetter från Finnair, men till högre pris.

Från Helsingfors

Avfärd 29.9.2023
1599 Normalpris, 1 person
 • Finnair (Helsingfors – Dubrovnik – Helsingfors)
 • Transfer (buss + båt) från flygfältet till hotellet samt från hotellet till flygfältet på vägen hem.
 • Boende vid Lafodia, 7 nätter i dubbelrum (29.9.2023 – 6.10.2023). Singelrumstillägg: 10€/natt
 • Halv pension - frukost & middag ingår.
 • Vandringstur i vacker natur med fina vyer.
 • Träningsfaciliteter, ex. gratis tillgång till spa (behandlingar extra kostnad), simbassäng, tennisplaner, uppvärmd inomhusbassäng
 • Ledda träningar, ca 4–5 per dag i snitt. Exempel på träningspass: styrketräning, intervallträning, yoga, vandring, vattengymnastik. 3 ledare på plats.
 • Valfria kvällsevenemang och sociala tillställningar
 • Hälsoresan t-skjorta

Från Vasa

Avfärd 29.9.2023
1799 Normalpris, 1 person
 • Finnair (Vasa - Helsingfors – Dubrovnik – Helsingfors - Vasa)
 • Transfer (buss + båt) från flygfältet till hotellet samt från hotellet till flygfältet på vägen hem.
 • Boende vid Lafodia, 7 nätter i dubbelrum (29.9.2023 – 6.10.2023). Singelrumstillägg: 10€/natt
 • Halv pension - frukost & middag ingår.
 • Vandringstur i vacker natur med fina vyer.
 • Träningsfaciliteter, ex. gratis tillgång till spa (behandlingar extra kostnad), simbassäng, tennisplaner, uppvärmd inomhusbassäng
 • Ledda träningar, ca 4–5 per dag i snitt. Exempel på träningspass: styrketräning, intervallträning, yoga, vandring, vattengymnastik. 3 ledare på plats.
 • Valfria kvällsevenemang och sociala tillställningar
 • Hälsoresan t-skjorta

Anmälning

0
Lediga platser

Resans specialvillkor

Denna resa följer vissa specialvillkor gällande återbetalning (som skiljer sig från våra allmänna resevillkor):

Med bra reseförsäkring får man dock återbetalt en eventuellt missad resa, ifall orsaken är godtagbar. Vi rekommenderar därför att resenärerna har koll på sin reseförsäkring ifall det finns risk för att man är tvungen att avboka resan. 

Vanligt ställda frågor

Hur går betalningen till?

Betalningen görs i normala fall i två rater. Kort efter att man anmält sig till en resa fakturerar vi en del av priset. Summan varierar från resa till resa, men brukar ligga i trakterna kring 400€ per person. I ett senare skede, då resan närmar, fakturerar vi resterande del av summan. 

Hur ser återbetalningsmöjligheterna ut?

Varje resa har egna återbetalningsvillkor som hittas på respektive resas infosida. Kort förklarat så är återbetalningsmöjligheten beroende av i vilket skede man avbokar en resa. Gör man det i ett tidigt skede, lång tid före resan, får man ofta hela summan återbetald. Gör man det i senare skede kan man få en del av summan återbetald. 


Med bra reseförsäkring får man dock återbetalt en eventuellt missad resa, ifall orsaken är godtagbar. Vi rekommenderar därför att resenärerna har koll på sin reseförsäkring ifall det finns risk för att man är tvungen att avboka resan. 


Om Nordic Training Camp inhiberar resan, återbetalas hela summan. 

I vilken ålder brukar deltagarna vara på hälsoresorna?

Medelåldern varierar naturligtvis från resa till resa, men majoriteten av deltagarna brukar vara mellan 50 och 70 år gamla. Dock passar programmet och konceptet precis lika bra till betydligt yngre personer också. 

Jag har hört att dom flesta reser i par på hälsoresorna, kan jag komma ensam?

Absolut kan du det! Det stämmer förvisso att många anmäler sig till resorna i par, men det finns även de som kommer ensamma. Om man kommer ensam kan man antingen meddela att man önskar bo med en annan ensamresande resenär (av samma kön t.ex.), eller så betalar man singelrumstillägg och bor ensam. 

Hur bra fysisk form behöver man vara i för att delta i hälsoresan?

För att delta i hälsoresor behöver man inte vara i bra fysisk form. Dels väljer resenären själv vilka aktiviteter hen deltar i, dels kan träningspassen utföras med olika grader av intensitet.

Kan man ta barn med på era resor och vad kostar det i så fall?

Barn kan absolut komma med på våra resor och även delta i programmet, förutsatt att de inte är alltför små. I de flesta fall är det möjligt att få någon typ av barnrabatt, på ca 10-15 %, om barnet är under 15 år.

Hälsoresan

Vill du bli informerad om kommande hälso- och vandringsresor direkt de lanseras och dessutom få dem till förmånligare VIP-pris? Beställ vårt kostnadsfria infobrev, så kan du vara säker på att du får den bästa dealen.

Bli prenumerant - skriv in din e-post och tryck på beställ

Resor till förmånligare VIP-pris!

Vill du bli informerad om kommande hälso- och vandringsresor direkt de lanseras och dessutom få dem till förmånligare VIP-pris? Beställ vårt kostnadsfria infobrev, så kan du vara säker på att du får den bästa dealen.