Hälsoresan logo vit slogan (2)

OBS!

Denna resa har redan gått av stapeln. Våra kommande resor hittar du HÄR

Kreta

Hälsoresan våren 2023

Följ med på hälsoresa till Grekland och Kreta i vår! Under en veckas tid kommer vi att njuta av motion, semester och gemenskap – det vill säga allt som hör Hälsoresan till. God mat, trevligt sällskap och fina vyer är också viktiga inslag. 

Kreta har länge varit en mycket omtyckt semesterort, till stor del tack vare den varierande naturen, det kulturella arvet från forntida civilisationer, de vackra stränderna samt det gynnsamma vädret. Ön är den femte största i medelhavet och har ca 650 000 invånare.

Höstens Hälsoresor till Mallorca och Lopud är lanserade! Klicka på länkarna för mera info!

Vad är en hälsoresa?

Nordic Training Camps Hälsoresor är semesterresor med fysiska inslag, vars syfte är att främja välbefinnandet. Varje dag under resan ordnas ett flertal motionspass, exempelvis vattengympa, cirkelträning, rörlighet,  zumba, intervallträning, yoga, vandring och cykelutfärder. Deltagarna väljer fritt vad de deltar i. Utöver motionspassen ordnas även gemensamma middagar och sociala evenemang.

 

NTC’s Hälsoresor är paketresor, och i priset ingår alltid flyg, hotell med minst halvpension, transfer från flygplats till hotell samt ledda träningar. Ledarna som följer med kan variera från resa till resa, gemensamma nämnare är dock stark idrottsbakgrund, omfattande kunskap om träning och hälsa, och en vilja att göra resan så trevlig och rolig som möjligt för varje deltagare. 

 

För att delta i Hälsoresor behöver man inte ha någon speciellt bra kondition eller vara i form på något vis. Dels väljer man själv vad man deltar i, dels kan motionspassen utföras med olika grader av intensitet. Någon fysisk tröskel för att följa med på en hälsoresa finns i princip inte. Dock får man mera ut av resan om man inte har några större besvär i rörelseorganen. 

Roliga motionspass varje dag

Under våra hälsoresor ges du tillfälle att motionera hur mycket du vill! Våra kunniga och trevliga ledare drar olika typer av motionspass varje dag. Programmet är mångsidigt och bjuder på bland annat vandring, styrketräning, bollspel, rörlighetsträning och motionspass med lekfulla inslag. För att delta i Hälsoresan behöver man inte vara träningsvan eller i fysiskt bra skick. Man väljer själv vilka motionspass man deltar i och det finns alltid möjlighet att anpassa intensitet och svårighetsgrad enligt egen förmåga. Dock får man mera ut av resan om man inte har några större besvär i rörelseorganen.  

Vandrings- och cykelturer

Naturen i Kreta passar bra för vandrings- och cykelturer. Det finns många fina vandringsleder att gå efter och det är även lätt att hyra cykel och ta sig till andra delar av ön. De flesta vägar lämpar sig för cykling och är inte allt för trafikerade. Öns många små byar bidrar till sevärdheterna. Under våra Hälsoresor strävar vi alltid efter att ordna åtminstone en vandringstur och en cykeltur. En annan rekommendation är att hyra havskajak och ta sig till ställen som man inte kommer sig till gåendes eller med cykel. 

Greklands största ö och ett kulturhistoriskt centrum

Med sina ca 650 000 invånare är Kreta Medelhavets femte största ö.  Kreta har under historiens gång tillhört flera mäktiga civilisationer, så som Minoerna, Romarriket och det Ottomanska riket. En union med Grekland offentligjordes 1913 efter att ön självständigförklarats 1898. Under andra världskriget blev Kreta invaderat av Nazityskland och ännu i dagens läge går guidade båtturer till nedskjutna stridsflygplan.

Bekvämt 4-stjärnigt boende

Under resan bor vi på fina Kiani Beach Resort, som av över 2300 kundomdömen på Google fått snittbetyget 4,6 av 5 stjärnor. Den lokala klassificeringen av hotellet är 5 stjärnor. Hotellet har egen strand, stora simbassänger för både barn och vuxna, gym, tennis, spa, beach volleyplan och mycket annat. I resans pris ingår All-Inclusive service, vilket i praktiken betyder att det mesta vid hotellet är gratis, exempelvis 3 mål mat om dagen, mellanmål, ett urval av drinkar, faciliteter, wifi, o.s.v.

För mera exakt information, klicka er in på hotellets egna hemsida. Hotellrummen är rymliga (31-35 m2), fräscha och välutrustade med minikylskåp, luftkonditionering, wifi, förvaringsskåp, kaffe & te kokare och klädgarderob.

Resans ledare

Niklas Wiitala
Mitt namn är Niclas Wiitala. Jag är en glad och utåtriktad person som gillar att sprida bra energi. På fritiden älskar jag att idrotta, vistas ute i naturen och umgås med vänner och familj. Min passion i livet är träning och hälsa. Jag arbetar på Folkhälsan Utbildning Ab som hälsocoach och är utbildad idrottsledare, personlig tränare, mental tränare och kostrådgivare. I mitt arbete uppskattar jag möjligheten att inspirera andra människor till att maximera sina liv genom att sköta om sin kropp & sin knopp.
Linda Isokoski
Mitt namn är Linda Isokoski. Jag är uppvuxen i Karleby,men sen studietiden är jag bosatt i Vasa. Till vardag jobbar jag i vårt familjeföretag inom stenbranschen. Jag har instruerat olika gruppträningsformer i snart 20 år och under tiden har jag också utbildat mig till licenserad personlig tränare, avslappningscoach och mentaltränare. Jag anser att all motion skall vara roligt och man skall njuta av det man gör, och få en bra feelis! Det ska bli så kul att motionera och umgås i värmen tillsammans!
Robert Bamm
Hejsan! Robert Bamm heter jag, 32 år gammal och bosatt i Helsingfors. Som delägare i Nordic Training Camp arbetar jag mycket med företagets marknadsföring och hemsida. Då jag inte arbetar med mina egna företag hittar man mig ofta i gymmet eller på volleybollplanen. Idrott och träning har hängt med starkt sedan barnsben, och fram till 20 års ålder elitsatsade jag på längdhopp. Hösten 2019 var jag på min första hälsoresa till Kroatien.Kreta blir hälsoresa nr 3 för mig och jag måste säga att jag är riktigt taggad på att få komma iväg.

Paketpris

Från Vasa

Avfärd 6.5.2023 (2 platser kvar)
1599 Normalpris, 1 person
 • Finnair (Vasa – Kreta– Vasa). Kort mellanlandning i Helsingfors.
 • Transfer från flygfältet till hotellet samt från hotellet till flygfältet på vägen hem.
 • Boende vid Kiani Beach Resort, 7 nätter i dubbelrum (6.5.2023 – 13.5.2023). Singelrumstillägg: 57,50€/natt
 • All Inclusive - frukost, lunch, middag & snacks ingår. Även drycker.
 • Guidad vandringstur i vacker natur med fina vyer.
 • Träningsfaciliteter, ex. fitness center, simbassäng, tennisplaner, motionsstigar etc.
 • Ledda träningar, ca 4-5 per dag i snitt. Exempel på träningspass: vattengympa, zumba, intervallträning, yoga, vandring och cykelutfärder. 3 st ledare på plats (om över 30 resenärer, annars 2 st).
 • Valfria kvällsevenemang och sociala tillställningar

Från Helsingfors

Avfärd 6.5.2023 (Slutsålt, kölista)
1599 Normalpris, 1 person
 • Finnair (Helsingfors – Kreta – Helsingfors)
 • Transfer från flygfältet till hotellet samt från hotellet till flygfältet på vägen hem.
 • Boende vid Kiani Beach Resort, 7 nätter i dubbelrum (6.5.2023 – 13.5.2023). Singelrumstillägg: 57,50€/natt
 • All Inclusive - frukost, lunch, middag & snacks ingår. Även drycker.
 • Guidad vandringstur i vacker natur med fina vyer.
 • Träningsfaciliteter, ex. fitness center, simbassäng, tennisplaner, motionsstigar etc.
 • Ledda träningar, ca 4-5 per dag i snitt. Exempel på träningspass: vattengympa, zumba, intervallträning, yoga, vandring och cykelutfärder. 3 st ledare på plats (om över 30 resenärer, annars 2 st).
 • Valfria kvällsevenemang och sociala tillställningar

Anmälning

Fick du inte plats på vårens resa? Höstens Hälsoresor till Mallorca och Lopud är lanserade! Klicka på länkarna för mera info!

Resans specialvillkor

Denna resa följer vissa specialvillkor gällande återbetalning (som skiljer sig från våra allmänna resevillkor):

Med bra reseförsäkring får man dock återbetalt en eventuellt missad resa, ifall orsaken är godtagbar. Vi rekommenderar därför att resenärerna har koll på sin reseförsäkring ifall det finns risk för att man är tvungen att avboka resan. 

Vanligt ställda frågor

Hur går betalningen till?

Betalningen görs i normala fall i två rater per faktura. Kort efter att man anmält sig till en resa fakturerar vi en del av priset. Summan varierar från resa till resa, men brukar ligga i trakterna kring 400-500€ per person. I ett senare skede, då resan närmar, fakturerar vi resterande del av summan. 

Ifall man som resenär gärna betalar resan med kreditkort för att dra nytta av eventuell reseförsäkring är detta även möjligt. I detta fall betalas hela summan på en och samma gång och en hanteringsavgift tillkommer till resans pris (20-30€).

Vad är möjligheterna för återbetalning?

Varje resa har egna återbetalningsvillkor som hittas på respektive resas infosida. Kort förklarat så är återbetalningsmöjligheten beroende av i vilket skede man avbokar en resa. Gör man det i ett tidigt skede, lång tid före resan, får man ofta hela summan återbetald. Gör man det i senare skede kan man få en del av summan återbetald. 


Med bra reseförsäkring får man dock återbetalt en eventuellt missad resa, ifall orsaken är godtagbar. Vi rekommenderar därför att resenärerna har koll på sin reseförsäkring ifall det finns risk för att man är tvungen att avboka resan. 


Om Nordic Training Camp inhiberar resan, återbetalas hela summan. 

I vilken ålder brukar deltagarna vara på hälsoresorna?

Medelåldern varierar naturligtvis från resa till resa, men majoriteten av deltagarna brukar vara mellan 50 och 70 år gamla. Dock passar programmet och konceptet precis lika bra till betydligt yngre personer också. 

Jag har hört att dom flesta reser i par på hälsoresorna, kan jag komma ensam?

Absolut kan du det! I dagens läge reser ungefär 50 % av våra resenärer ensamma. Om man reser ensam kan man antingen meddela att man önskar bo med en annan ensamresande resenär (av samma kön t.ex.), eller så betalar man singelrumstillägg och bor ensam. 

Hur bra fysisk form behöver man vara i för att delta i hälsoresan?

För att delta i hälsoresor behöver man inte vara i bra fysisk form. Dels väljer resenären själv vilka aktiviteter hen deltar i, dels kan träningspassen utföras med olika grader av intensitet.

Den gemensamma vandrings- och cykelutfärden kan dock kräva att man har normal fysisk kondition och inga större besvär i rörelseorganen. Om man är osäker ifall man ska anmäla sig eller inte, lönar det sig alltid att fråga. Utfärdernas svårighetsgrad kan skilja sig en aning från resa till resa.

Kan man ta barn med på era resor och vad kostar det i så fall?

Barn kan absolut komma med på våra resor och även delta i programmet, förutsatt att de inte är alltför små. I de flesta fall är det möjligt att få någon typ av barnrabatt, på ca 10-15 %, om barnet är under 15 år.

Hälsoresan

Vill du bli informerad om kommande hälso- och vandringsresor direkt de lanseras och dessutom få dem till förmånligare VIP-pris? Beställ vårt kostnadsfria infobrev, så kan du vara säker på att du får den bästa dealen.

Bli prenumerant - skriv in din e-post och tryck på beställ

Resor till förmånligare VIP-pris!

Vill du bli informerad om kommande hälso- och vandringsresor direkt de lanseras och dessutom få dem till förmånligare VIP-pris? Beställ vårt kostnadsfria infobrev, så kan du vara säker på att du får den bästa dealen.