Hälsoresan logo vit slogan (2)

OBS!

Denna resa har redan gått av stapeln (hösten 2022). Våra kommande resor hittar du HÄR

Gardasjön

Höstens hälsoresa

Följ med på hälsoresa till Italien och Gardasjön i höst! Under en veckas tid kommer vi att motionera aktivt, semestra aktivt, äta gott och ha det riktigt roligt. Gardasjön, eller Lago di Garda som den heter på italienska, är Italiens största sjö och ligger i norra Italien vid Alpernas fäste mellan Venedig och Milano. Sjön är ca 52 km lång och i genomsnitt 16 km bred. Området har sedan länge varit en mycket populär semesterort med sällsynt fina vyer och vacker natur. Goda viner och god mat är också något du hittar gott om i de många mysiga byarna längs sjön.

Vi har endast 40 lediga platser (20 flygstolar från Vasa, 20 från Helsingfors) så vänta inte för länge med att anmäla er. Antalet lediga platser kvar hittas lägre ner på sidan.

Vad är en hälsoresa?

Nordic Training Camps Hälsoresor är semesterresor med fysiska inslag, vars syfte är att främja välbefinnandet. Varje dag under resan ordnas ett flertal motionspass, exempelvis vattengympa, cirkelträning, rörlighet,  zumba, intervallträning, yoga, vandring och cykelutfärder. Deltagarna väljer fritt vad de deltar i. Utöver motionspassen ordnas även gemensamma middagar och sociala evenemang.

 

NTC’s Hälsoresor är paketresor, och i priset ingår alltid flyg, hotell med minst halvpension, transfer från flygplats till hotell samt ledda träningar. Ledarna som följer med kan variera från resa till resa, gemensamma nämnare är dock stark idrottsbakgrund, omfattande kunskap om träning och hälsa, och en vilja att göra resan så trevlig och rolig som möjligt för varje deltagare. 

 

För att delta i Hälsoresor behöver man inte ha någon speciellt bra kondition eller vara i form på något vis. Dels väljer man själv vad man deltar i, dels kan motionspassen utföras med olika grader av intensitet. Någon fysisk tröskel för att följa med på en hälsoresa finns i princip inte. Dock får man mera ut av resan om man inte har några större besvär i rörelseorganen. 

Roliga motionspass varje dag

Under våra hälsoresor ges du tillfälle att motionera hur mycket du vill! Våra kunniga och trevliga ledare drar olika typer av motionspass varje dag. Programmet är mångsidigt och bjuder på bland annat vandring, styrketräning, bollspel, rörlighetsträning och motionspass med lekfulla inslag. För att delta i Hälsoresan behöver man inte vara träningsvan eller i fysiskt bra skick. Man väljer själv vilka motionspass man deltar i och det finns alltid möjlighet att anpassa intensitet och svårighetsgrad enligt egen förmåga. Dock får man mera ut av resan om man inte har några större besvär i rörelseorganen.  

Utforska regionen med cykel

Norra Italien och Gardasjön är en av världens mest populära cykeldestinationer med bra vägar, vackra vyer och pittoreska byar och städer. För den vane cyklisten finns mer krävande och kuperade rutter som kräver mountain bike. Vill man ta det lugnare hyr man en vanlig city bike och håller sig till de asfalterade vägarna. Får man varmt är det bara stanna vid närmaste strand och hoppa i sjön. I resans program ingår en gemensam cykeltur. Observera att hyra för cykel och hjälm inte ingår i priset.

Varierande vandringsleder

Området runt Garda sjön är perfekt för vandring och man kan vara säker på utsikter man inte glömmer i första taget. Man kan antingen gå längs med sjön och njuta av det glittrande och klara vattnet, eller så tar man t.ex. kabinbana upp till Monte Baldo (2000 meters höjd) och blickar ut över det fina området. Det är få andra ställen i världen som kan erbjuda både kustvandring, alpvandring och vinvandring. 

I resans pris ingår en guidad vandringstur med transport till och från hotellet vid behov.

4-stjärnigt boende

Under resan bor vi på 4-stjärniga Poiano Resort, som av ca 2000 kundomdömen på Google fått betyget 4,3 av 5 stjärnor. På hotellområdet hittar man allt man behöver för en aktiv semester, ex. stor swimming pool, tennisplaner, beachvolley plan och gym. Det finns även fina golfbanor väldigt nära hotellet, samt möjlighet att hyra cyklar och kanoter. Halvpension är inkluderat i priset,  vilket betyder att frukost och middag ingår varje dag under resan. Hotellet ligger på ungefär 2 km avstånd från Gardasjön och från kommunens centrum. 

Resans ledare

Niklas Wiitala
Mitt namn är Niclas Wiitala. Jag är en glad och utåtriktad person som gillar att sprida bra energi. På fritiden älskar jag att idrotta, vistas ute i naturen och umgås med vänner och familj. Min passion i livet är träning och hälsa. Jag arbetar på Folkhälsan Utbildning Ab som hälsocoach och är utbildad idrottsledare, personlig tränare, mental tränare och kostrådgivare. I mitt arbete uppskattar jag möjligheten att inspirera andra människor till att maximera sina liv genom att sköta om sin kropp & sin knopp.
Malin Boholm
Mitt namn är Malin Boholm. Jag har rötterna i Kronoby men bor numera i Vasa med sambo, dotter och hundvalp. Idrott och motion har alltid varit en stor passion och jag har tidigare satsat på skidåkning. Som utvecklingspsykolog och personlig tränare har jag länge jobbat med människors fysiska och psykiska hälsa. Att inspirera och motivera till en hållbar livsstil ligger mig varmt om hjärtat. I Hälsoresan-sammanhang börjar jag vara en gammal räv med tio resor i bagaget.
Johanna Suikkanen
Jag heter Johanna Suikkanen. Är uppvuxen i Vörå. Nu bor jag i Solf (Korsholm) tillsammans med min man Robert, våra tre barn och två hundar. Till vardags jobbar jag som tandläkare. Jag har alltid haft ett stort idrotts- och träningsintresse och har en bakgrund som friidrottare. Efter att jag avslutade min friidrottskarriär började jag instruera olika gruppträningsformer istället. Jag har fått vara med på Hälsoresa 7 gånger tidigare. Det bästa med Hälsoresan är alla underbara deltagare, och den fantastiska gemenskap som växer fram under resornas gång. Jag ser fram emot höstens resa och en vecka fylld med träning, intressanta människomöten, mycket skratt, god mat, sol och värme.

Paketpris

Från Vasa

Avfärd 19.9.2022 (Slutsålt)
1599 Normalpris, 1 person
 • Finnair (Vasa – Milano – Vasa). Kort mellanlandning i Helsingfors.
 • Transfer från Milano flygfält till hotellet samt från hotellet till flygfältet på vägen hem.
 • Boende vid Poiano Resort, 7 nätter i dubbelrum (19.9.2022 – 26.9.2022). Singelrumstillägg: 20€/natt
 • Halvpension, frukost & middag ingår
 • Guidad vandringstur i vacker natur med fina vyer.
 • Träningsfaciliteter, ex. fitness center, simbassäng, tennisplaner, motionsstigar etc.
 • Ledda träningar, ca 4-5 per dag i snitt. Exempel på träningspass: vattengympa, zumba, intervallträning, yoga, vandring och cykelutfärder. 3 st ledare på plats (om över 30 resenärer, annars 2 st).
 • Valfria kvällsevenemang och sociala tillställningar

Från Helsingfors

Avfärd 19.9.2022 (3 platser kvar)
1535 Normalpris, 1 person
 • Finnair (Helsingfors – Milano – Helsingfors)
 • Transfer från Milano flygfält till hotellet samt från hotellet till flygfältet på vägen hem.
 • Boende vid Poiano Resort, 7 nätter i dubbelrum (19.9.2022 – 26.9.2022). Singelrumstillägg: 20€/natt
 • Halvpension, frukost & middag ingår
 • Guidad vandringstur i vacker natur med fina vyer.
 • Träningsfaciliteter, ex. fitness center, simbassäng, tennisplaner, motionsstigar etc.
 • Ledda träningar, ca 4-5 per dag i snitt. Exempel på träningspass: vattengympa, zumba, intervallträning, yoga, vandring och cykelutfärder. 3 st ledare på plats (om över 30 resenärer, annars 2 st).
 • Valfria kvällsevenemang och sociala tillställningar

Frågor & Anmälan

Anmälningen är stängd. Plötsliga bortfall kan dock leda till att det ändå finns sista minuten platser kvar. Ta kontakt med oss ifall du är intresserad av att följa med på resan, så ser vi ifall du/ni ryms med. 
info@halsoresan.fi
0503492609

Kommande resor

Resans specialvillkor

Denna resa följer vissa specialvillkor gällande återbetalning (som skiljer sig från våra allmänna resevillkor):

Med bra reseförsäkring får man dock återbetalt en eventuellt missad resa, ifall orsaken är godtagbar. Vi rekommenderar därför att resenärerna har koll på sin reseförsäkring ifall det finns risk för att man är tvungen att avboka resan. 

Vanligt ställda frågor

Hur går betalningen till?

Betalningen görs i normala fall i två rater per faktura. Kort efter att man anmält sig till en resa fakturerar vi en del av priset. Summan varierar från resa till resa, men brukar ligga i trakterna kring 400-500€ per person. I ett senare skede, då resan närmar, fakturerar vi resterande del av summan. 

Ifall man som resenär gärna betalar resan med kreditkort för att dra nytta av eventuell reseförsäkring är detta även möjligt. I detta fall betalas hela summan på en och samma gång och en hanteringsavgift tillkommer till resans pris (20-30€).

Vad är möjligheterna för återbetalning?

Varje resa har egna återbetalningsvillkor som hittas på respektive resas infosida. Kort förklarat så är återbetalningsmöjligheten beroende av i vilket skede man avbokar en resa. Gör man det i ett tidigt skede, lång tid före resan, får man ofta hela summan återbetald. Gör man det i senare skede kan man få en del av summan återbetald. 


Med bra reseförsäkring får man dock återbetalt en eventuellt missad resa, ifall orsaken är godtagbar. Vi rekommenderar därför att resenärerna har koll på sin reseförsäkring ifall det finns risk för att man är tvungen att avboka resan. 


Om Nordic Training Camp inhiberar resan, återbetalas hela summan. 

I vilken ålder brukar deltagarna vara på hälsoresorna?

Medelåldern varierar naturligtvis från resa till resa, men majoriteten av deltagarna brukar vara mellan 50 och 70 år gamla. Dock passar programmet och konceptet precis lika bra till betydligt yngre personer också. 

Jag har hört att dom flesta reser i par på hälsoresorna, kan jag komma ensam?

Absolut kan du det! I dagens läge reser ungefär 50 % av våra resenärer ensamma. Om man reser ensam kan man antingen meddela att man önskar bo med en annan ensamresande resenär (av samma kön t.ex.), eller så betalar man singelrumstillägg och bor ensam. 

Hur bra fysisk form behöver man vara i för att delta i hälsoresan?

För att delta i hälsoresor behöver man inte vara i bra fysisk form. Dels väljer resenären själv vilka aktiviteter hen deltar i, dels kan träningspassen utföras med olika grader av intensitet.

Den gemensamma vandrings- och cykelutfärden kan dock kräva att man har normal fysisk kondition och inga större besvär i rörelseorganen. Om man är osäker ifall man ska anmäla sig eller inte, lönar det sig alltid att fråga. Utfärdernas svårighetsgrad kan skilja sig en aning från resa till resa.

Kan man ta barn med på era resor och vad kostar det i så fall?

Barn kan absolut komma med på våra resor och även delta i programmet, förutsatt att de inte är alltför små. I de flesta fall är det möjligt att få någon typ av barnrabatt, på ca 10-15 %, om barnet är under 15 år.

Hälsoresan

Vill du bli informerad om kommande hälso- och vandringsresor direkt de lanseras och dessutom få dem till förmånligare VIP-pris? Beställ vårt kostnadsfria infobrev, så kan du vara säker på att du får den bästa dealen.

Bli prenumerant - skriv in din e-post och tryck på beställ

Resor till förmånligare VIP-pris!

Vill du bli informerad om kommande hälso- och vandringsresor direkt de lanseras och dessutom få dem till förmånligare VIP-pris? Beställ vårt kostnadsfria infobrev, så kan du vara säker på att du får den bästa dealen.